Суд ћути и убија генерала Младића

Трибунал у Хагу без одговора на оптужбе да несавесно и лоше лече српског генерала. Суд није објаснио зашто игноришу мишљење независних лекара из Русије који предлажу клиничко лечење Младића.

Република Српска 29.05.2017 | 09:40
Суд ћути и убија генерала Младића
У Трибуналу у Хагу засада ћуте на оптужбе да њихови лекари не лече добро генерала Ратка Младића и да су утврђени пропусти у рангу несавесног лечења. На неколико директних питања “Новости” одговорили су да су Младићев захтев за привремено пуштање на слободу ради лечења у болници и његово здравље предмет поступка који је у току, па Међународни суд због тога није у позицији да о томе даје икакав коментар.

Суд није објаснио зашто игноришу мишљење независних лекара из Русије који предлажу клиничко лечење Младића, каквом лечењу је у Схевенингену он подвргнут, ко га лечи, које су специјалности ти доктори... Без одговора је и питање због чега за суд није довољна гаранција коју је потписао руски председник Владимир Путин, да ће Младић у случају пуштања на лечење у Москву све време бити обезбеђен и враћен у Хаг на захтев Трибунала. Нема одговора ни на то да ли ће судије сносити одговорност уколико Младић премине пре правоснажности пресуде, јер му нису дозволили клиничко лечење.

Генералов син Драко Младић наглашава да су сви лекари, чак и они у Трибуналу, проценили да код Младића постоји највећи могући ризик од здравственог инцидента који може да изазове смрт.

Бранилац Драган Иветић указује да једино притворски доктор Фалке сматра да Младић не треба да се лечи у болници, а доказано је да је баш тај доктор направио пропуст.

"Фалке је тврдио да су Младићу симптоми отклоњени, а његов подређени сарадник је само који дан касније утврдио да су ти симптоми и те како видљиви и чак и погоршани. Суд из неког разлога тај налаз игнорише", наводи Иветић.

УСТАЉЕНА ПРАКСА

Доктор Фалке се све време противио и да се тешко болесни генерал Здравко Толимир пусти на болничко лечење у Србију. И поред гаранција српске владе, Трибунал није прихватио захтев и пребацио га на клинику у Београду. Толимир је неколико месеци касније преминуо.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

рис

29.05.2017 07:48

Нека они убијају србе али има Бога вратиће им мило за драго. КАД ТАД РЕТАРДИ ЋЕ ДОБИТИ ШТО ИХ СЛЕДУЈЕ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

независни

29.05.2017 17:36

Најаце је независн љекар из Русије хаха.

Name

Драгутин

29.05.2017 09:08

Од тог суда не треба ни очекивати ништа кад смо у питању ми Срби!Али зашто ћуте домаћи политичари тзв. патриоте,борачке организације РС и Србије,па и грађани у обе државе?Људи се буне само кад су они угрожени,а где се изгубила Солидарност код нашег народа?Где?На крају крајева зашто ћути Русија,пре су говорили нису могли да нам помогну јер је био Јелцин на власти,ево сад је Путин на власти,па ко вам брани Русијо да сад реагујете и да тражите и апелујете да се генералу Ратку Младићу под хитно омогући лечење,као право које има сваки човек?У савету безбедности што се тиче резолуције о Сребреници Руси су ту помогли зато што се ту само диже рука,а то их много и не кошта...То су само Руске лажи,јер да стварно нешто буде са Српским народом,опет нам не би Руси ни сад помогли,ево сад се види не могу да помогну само једном човеку,а камоли нама осталима кад би се десило нешто...Русија има дужност да заштити сав наш народ на Балкану,а не да само ћути и измишља којекаве изговоре и осуђује,мора конкретно да реагује...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није то само физицко лецење

29.05.2017 09:41

Он је вец старији, презивео је много стресова. Питање је да ли је он у ствари способан за суд. Код деменције људи се селективно сецају нецег пријатног. Оно сто суд занима он не зна. Он понавља процитано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

29.05.2017 10:24

Криви су они сто су га изруцили. Енде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аха

29.05.2017 11:29

Па и Шешељ је умирао док није изашао . Па јели ико видио Милошевића у сандуку кад је "умро"? Па треба свако одговарати за грешке које је починио .

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

29.05.2017 12:15

КОЈЕ ЈЕ ГЕНЕРАЛ ГОДИСТЕ ЈА САМ 1966 ИМАМ ДИЈАБЕТЕС ТИП 2 ТРИ ПУТА ДНЕВНО ДАЈЕМ СЕБИ ИНЗУЛУН ГАНГРЕНА У ОБЈЕ НОГЕ ВИД ЛОС БУБРЕЗИ ИСТО ПА МОРА СЕ УМРИЈЕТИ ТРАЗИ У ЉБЉАНУ ГДЈЕ ЈЕ ТИТО БИО СТА ЦЕС У РУСИЈИ

ОДГОВОРИТЕ