Матуранти желе свог фотографа

Осим што родитељи морају да издвоје новац за хаљину, одијело, шминку, фризуру како би спремили матуранта за прославу матурске вечери, посљедњих година унајмљивање личног фотографа постало је незаобилазан тренд.

Република Српска 29.05.2017 | 07:28
Матуранти желе свог фотографа
Цијене услуга за фотографисање једног матуранта крећу се од 50 КМ до 200 КМ, а матуранти им се јављају пет до шест мјесеци раније како би разервисали термин. Саша Ратковић, млади фотограф, каже да резервације за сликање матура почињу већ у јануару.

"Већина термина буде попуњена до априла. Иако је већи број дјевојака које желе да на овај дан имају професионалне фотографије, дешава се да се јаве и момци који желе да неке лијепе тренутке тог дана забиљежи објектив фотоапарата", каже Ратковић.

Додао је да је сваке године све више матураната који желе да имају свог фотографа како би себи омогућили лијепе успомене којих ће се моћи сјећати сваки пут када погледају фотографије.

Катарина Додев, матуранткиња Медицинске школе, која је изнајмљивала фотографа, каже да је цијена коју је она платила реална, чак и ниска, с обзиром на то колико фотограф труда уложи.

"За фотографисање сам се одлучила јер ми је матурско вече представљало битан догађај", рекла је Катарина.

Сара Бајић, матуранткиња Средњошколског центра "Гаудеамус", каже да је за фотографа издвојила 70 КМ и истиче да има и доста скупљих. 

"Одлучила сам да ме на матурској вечери слика професионални фотограф зато што сматрам да би он, уз  новац  који сам потрошила у  читав стајлинг,  боље дочарао моју  хаљину и сам доживљај матурске вечери умјесто да су ме сликали  родбина и пријатељи", казала је Сара.

Никола Зајц, професионални фотограф, каже да фотографише већином из љубави, али наравно мора нешто да се заради.

"Професионални фотографи раде од 150 до 200 КМ, а све зависи шта има у својим понудама. Матуранти ми се знају јављати пет до шест мјесеци унапријед да резервишу термин. Ове године радим 14 матура из различитих школа, а јављају ми се чак ученици из Приједора, Добоја и Прњавора", казао је Зајц.

Извор: Независне новине

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Игор

29.05.2017 06:30

Ма да, криза... Нема се хљеба за јести... СВИ У ЊЕМАЦКУ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јао

30.05.2017 05:06

Док старци плацају ниста није скупо и ако се позајмити мора.

Name

Бањалуцанин

29.05.2017 06:55

Малоградјанстина,снобизам,бахацење..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перица

29.05.2017 08:21

Доле. Влада, криза, уа Додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

29.05.2017 10:31

Све се нема, а хљеб се купује.

ОДГОВОРИТЕ