Луческу добио отказ у Зениту!

Руси желе искључиво Италијана за наследника, знате ли ко води у тој трци?

Фудбал 29.05.2017 | 10:45
Луческу добио отказ у Зениту!
Зенит из Санкт Петербурга отпустио је тренера Мирчеу Луческуа (71), након што је екипа заузела треће место у првенству Русије и другу годину заредом остала без пласмана у Лигу шампиона.

Титулу и директно место у групној фази Лиге шампиона освојио је московски Спартак, док је ЦСКА надмашио Зенит за један бод и играће квалификације за елитно такмичење.

Луческу је пре годину дана преузео Зенит након 12 година на клупи украјинског Шахтјора, са којим је 2009. био освајач Купа УЕФА, данашње Лиге Европе.

Незванично, искусни румунски стручњак био је у сукобу са главним играчима Зенита.

Тај клуб је у зимском прелазном року појачао капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић.

Овакав расплет се могао и очекивати! После разочаравајуће сезоне у којој је клуб остао без пласмана у Лигу шампиона и ниједног тренутка није успео да припрети Спартаку у борби за титулу, Зенит је решио да отпусти Мирчеу Луческуа. 

Искусни Румун завршио је мисију у Санкт Петербургу после само годину дана.

Занимљиво, када се погледа статистика, Луческу и није био толико лош. Са њим на клупи Зенит је имао преко 61 одсто успешности и за годину дана забележио је само осам пораза.  

Пред управом богатог клуба сада је избор новог стручњака. Једно је сигурно - Руси на клупи желе Италијана. До сада су се помињали Еузебио Ди Франческо и Маурицио Сари, али то је, како тренутно ствари стоје, "крупна дивљач" за Зенит без Лиге шампиона. Највеће шансе тренутно се дају Роберту Манчинију који је без посла још од одласка из Интера у лето 2016. 

У неким комбинацијама провлачи се и име Паула Созе. 

Извор: моззартспорт/мондо.рс

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар