Lučesku dobio otkaz u Zenitu!

Rusi žele isključivo Italijana za naslednika, znate li ko vodi u toj trci?

Fudbal 29.05.2017 | 10:45
Lučesku dobio otkaz u Zenitu!
Zenit iz Sankt Peterburga otpustio je trenera Mirčeu Lučeskua (71), nakon što je ekipa zauzela treće mesto u prvenstvu Rusije i drugu godinu zaredom ostala bez plasmana u Ligu šampiona.

Titulu i direktno mesto u grupnoj fazi Lige šampiona osvojio je moskovski Spartak, dok je CSKA nadmašio Zenit za jedan bod i igraće kvalifikacije za elitno takmičenje.

Lučesku je pre godinu dana preuzeo Zenit nakon 12 godina na klupi ukrajinskog Šahtjora, sa kojim je 2009. bio osvajač Kupa UEFA, današnje Lige Evrope.

Nezvanično, iskusni rumunski stručnjak bio je u sukobu sa glavnim igračima Zenita.

Taj klub je u zimskom prelaznom roku pojačao kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović.

Ovakav rasplet se mogao i očekivati! Posle razočaravajuće sezone u kojoj je klub ostao bez plasmana u Ligu šampiona i nijednog trenutka nije uspeo da pripreti Spartaku u borbi za titulu, Zenit je rešio da otpusti Mirčeu Lučeskua. 

Iskusni Rumun završio je misiju u Sankt Peterburgu posle samo godinu dana.

Zanimljivo, kada se pogleda statistika, Lučesku i nije bio toliko loš. Sa njim na klupi Zenit je imao preko 61 odsto uspešnosti i za godinu dana zabeležio je samo osam poraza.  

Pred upravom bogatog kluba sada je izbor novog stručnjaka. Jedno je sigurno - Rusi na klupi žele Italijana. Do sada su se pominjali Euzebio Di Frančesko i Mauricio Sari, ali to je, kako trenutno stvari stoje, "krupna divljač" za Zenit bez Lige šampiona. Najveće šanse trenutno se daju Robertu Mančiniju koji je bez posla još od odlaska iz Intera u leto 2016. 

U nekim kombinacijama provlači se i ime Paula Soze. 

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar