ТУР: Титула је опет црно-бијела!

Бешикташ и Тошић одбранили титулу! Екипа Бешикташа савладала је Газијантепспор са 4:0, чиме је успела да обрани титулу шампиона Турске.

Фудбал 29.05.2017 | 10:30
ТУР: Титула је опет црно-бијела!
Српски играч Душко Тошић одиграо је свих деведесет минута за клуб из Истанбула, који је коло пред крај обезбедио титулу.

Наиме, Бешикташ има 74 бодова, док другопласирани Башакшехир има 70, па је тако и математички обезбеђен трофеј.

Голове за госте постизали су у Бабел у шестом минуту, потом Озјакуп у 39, док је двоструки стрелац био Бразилац Талиска, који је голове постизао у 66. и 76. минуту.

У последњем колу, Бешикташ ће пред својим навијачима дочекати Османлиспор, док Газијантепспор гостује Анталијспору.

Истанбулски црно-бели орао поного је раширио крила над турским небом. Фудбалери Бешикташа одбранили су титулу првака победом над домаћим Гацијантепом од 4:0 у претпоследњем, 33. колу шампионата.

Актуелни шампион тако је задржао четири бода предности у односу на другопласирани Башакшехир и изборио директан пласман у Лигу шампиона следеће сезоне.

Ово је истанбулским црно-белима била 15. титула првака у клупској историји, а први пут од 1992. да је Бешикташ одбранио трон.

Већ у шестом минуту Рајан Бабел је голом после асистенције Озјакупа најавио велико славље. Холандски фудбалер се у 39. минуту реванширао асистенцијом, а Озјакуп је погодио мрежу.

У другом полувремену славље је већ могло да почне, а посебно се истакао Андерсон Талиска који је у два наврата, у 66. и 76. минуту, постигао голове и ставио тачку на велику победу. 

Српски интернационалац Душко Тошић одиграо је свих 90 минута за Бешикташ и освојио још један трофеј.



Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар