TUR: Titula je opet crno-bijela!

Bešiktaš i Tošić odbranili titulu! Ekipa Bešiktaša savladala je Gazijantepspor sa 4:0, čime je uspela da obrani titulu šampiona Turske.

Fudbal 29.05.2017 | 10:30
TUR: Titula je opet crno-bijela!
Srpski igrač Duško Tošić odigrao je svih devedeset minuta za klub iz Istanbula, koji je kolo pred kraj obezbedio titulu.

Naime, Bešiktaš ima 74 bodova, dok drugoplasirani Bašakšehir ima 70, pa je tako i matematički obezbeđen trofej.

Golove za goste postizali su u Babel u šestom minutu, potom Ozjakup u 39, dok je dvostruki strelac bio Brazilac Taliska, koji je golove postizao u 66. i 76. minutu.

U poslednjem kolu, Bešiktaš će pred svojim navijačima dočekati Osmanlispor, dok Gazijantepspor gostuje Antalijsporu.

Istanbulski crno-beli orao ponogo je raširio krila nad turskim nebom. Fudbaleri Bešiktaša odbranili su titulu prvaka pobedom nad domaćim Gacijantepom od 4:0 u pretposlednjem, 33. kolu šampionata.

Aktuelni šampion tako je zadržao četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Bašakšehir i izborio direktan plasman u Ligu šampiona sledeće sezone.

Ovo je istanbulskim crno-belima bila 15. titula prvaka u klupskoj istoriji, a prvi put od 1992. da je Bešiktaš odbranio tron.

Već u šestom minutu Rajan Babel je golom posle asistencije Ozjakupa najavio veliko slavlje. Holandski fudbaler se u 39. minutu revanširao asistencijom, a Ozjakup je pogodio mrežu.

U drugom poluvremenu slavlje je već moglo da počne, a posebno se istakao Anderson Taliska koji je u dva navrata, u 66. i 76. minutu, postigao golove i stavio tačku na veliku pobedu. 

Srpski internacionalac Duško Tošić odigrao je svih 90 minuta za Bešiktaš i osvojio još jedan trofej.



Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar