Финале Купа: Скандал у Румунији!

Волунтари освојио куп, али на њему пише да је шампион Астра! То ипак нису највећи проблеми клуба из близине Букурешта, којем виси учеће у Лиги Европе због лиценце за коју су прекасно поднели захтев.

Фудбал 29.05.2017 | 09:45
Финале Купа: Скандал у Румунији!
Волунтари је освојио историјски трофеј у Купу Румуније, али су његови играчи, тренер и челници клуба морали поштено да се изнервирају након што су у пенал серији савладали Астру.

Наиме, организаторима се очигледно журило, па при резултату 1:0 за Астру већ угравирали њено име на трофеју, али је онда Волунтари у 84. минуту изједначио на 1:1, а касније у пенал серији стигао до трофеја.

Да ситуација буде још гора, на замену плочице на којој пише име освајача чекало се пуна два сата, што је само подигло тензију и додатно изнериврало представнике клуба из близине Букурешта.

То ипак нису највећи проблеми Волунтарија. Овај клуб је на основу освојеног трофеја обезбедио пласман у Лигу Европе, али су његови челници касно поднели захтев за лиценцирање у УЕФА такмичењима, па постоји реална могућност да га следеће сезоне не гледамо у еврокуповима.

Све ће бити јасније у понедељак, када се очекују конкретније информације из ФС Румуније.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар