Finale Kupa: Skandal u Rumuniji!

Voluntari osvojio kup, ali na njemu piše da je šampion Astra! To ipak nisu najveći problemi kluba iz blizine Bukurešta, kojem visi učeće u Ligi Evrope zbog licence za koju su prekasno podneli zahtev.

Fudbal 29.05.2017 | 09:45
Finale Kupa: Skandal u Rumuniji!
Voluntari je osvojio istorijski trofej u Kupu Rumunije, ali su njegovi igrači, trener i čelnici kluba morali pošteno da se iznerviraju nakon što su u penal seriji savladali Astru.

Naime, organizatorima se očigledno žurilo, pa pri rezultatu 1:0 za Astru već ugravirali njeno ime na trofeju, ali je onda Voluntari u 84. minutu izjednačio na 1:1, a kasnije u penal seriji stigao do trofeja.

Da situacija bude još gora, na zamenu pločice na kojoj piše ime osvajača čekalo se puna dva sata, što je samo podiglo tenziju i dodatno iznerivralo predstavnike kluba iz blizine Bukurešta.

To ipak nisu najveći problemi Voluntarija. Ovaj klub je na osnovu osvojenog trofeja obezbedio plasman u Ligu Evrope, ali su njegovi čelnici kasno podneli zahtev za licenciranje u UEFA takmičenjima, pa postoji realna mogućnost da ga sledeće sezone ne gledamo u evrokupovima.

Sve će biti jasnije u ponedeljak, kada se očekuju konkretnije informacije iz FS Rumunije.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar