Паника у Дортмунду - Ројсу отишли лигаменти?!

Да ли је могуће?!

Фудбал 29.05.2017 | 18:30
Паника у Дортмунду - Ројсу отишли лигаменти?!
Десило се и то. Узео је трофеј Марко Ројс. После пораза у финалима 2014, 2015. и 2016. године, из четвртог узастопног покушаја подигао је пехар Купа Немачке. Требало би да слави, посебно што ће у среду напунити 28 година, али еуфорија због првог значајног одличја у клупској каријери (не рачунајући два Суперкупа) брзо је спласнула, јер сви у Дортмунду страхују да је опет доживео тешку повреду.

Паника у табору Борусије настала је у 33. минуту финалног сусрета са Ајнтрахтом у Берлину. Ројс је пао на траву и одмах је било јасно да нема шансе да настави утакмицу. Тренер Томас Тухел га је повукао из игре, а према наводима већине немачких медија, укључујући високотиражни и утицајни Билд, страхује се од повреде предњих укрштених лигамената.

Зна се шта то значи, шест месеци паузе и још један круг пакла за сјајног крилног нападача.

„Осетио је пуцкетање у колену“, незадовољно је процедио кроз зубе Тухел после меча.

Никако добар знак. Више ће се знати после прегледа магнетном резонанцом, али све упућује на топ да ће Милионери у нову сезону ући без једног од ослонаца тима, који је ову такмичарску годину завршио са 13 голова и осам аситснеција.

„Мораћу да видим с лекарима. После пада нисам могао да истрчим спринт. Можда су лигаменти само истегнути, а не покидани“, прижељкује Ројс.

Подсетимо, због тежих повреда, колена и чланка, Марко је пропустио два велика такимичења, Мундијал 2014. у Бразилу и ЕП лане у Француској. Осим на Вестфалену, забринути су и у репрезентацији Немачке уочи Купа конфедерација, те завршнице квалификација за Првенство света у Русији 2018.

„Не знам зашто овог дечка толико муче повреде. Надам се да првобитне прогнозе нису тачне“, рекао је Марсел Шмелцер, капитен Борусије.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар