Panika u Dortmundu - Rojsu otišli ligamenti?!

Da li je moguće?!

Fudbal 29.05.2017 | 18:30
Panika u Dortmundu - Rojsu otišli ligamenti?!
Desilo se i to. Uzeo je trofej Marko Rojs. Posle poraza u finalima 2014, 2015. i 2016. godine, iz četvrtog uzastopnog pokušaja podigao je pehar Kupa Nemačke. Trebalo bi da slavi, posebno što će u sredu napuniti 28 godina, ali euforija zbog prvog značajnog odličja u klupskoj karijeri (ne računajući dva Superkupa) brzo je splasnula, jer svi u Dortmundu strahuju da je opet doživeo tešku povredu.

Panika u taboru Borusije nastala je u 33. minutu finalnog susreta sa Ajntrahtom u Berlinu. Rojs je pao na travu i odmah je bilo jasno da nema šanse da nastavi utakmicu. Trener Tomas Tuhel ga je povukao iz igre, a prema navodima većine nemačkih medija, uključujući visokotiražni i uticajni Bild, strahuje se od povrede prednjih ukrštenih ligamenata.

Zna se šta to znači, šest meseci pauze i još jedan krug pakla za sjajnog krilnog napadača.

„Osetio je pucketanje u kolenu“, nezadovoljno je procedio kroz zube Tuhel posle meča.

Nikako dobar znak. Više će se znati posle pregleda magnetnom rezonancom, ali sve upućuje na top da će Milioneri u novu sezonu ući bez jednog od oslonaca tima, koji je ovu takmičarsku godinu završio sa 13 golova i osam asitsnecija.

„Moraću da vidim s lekarima. Posle pada nisam mogao da istrčim sprint. Možda su ligamenti samo istegnuti, a ne pokidani“, priželjkuje Rojs.

Podsetimo, zbog težih povreda, kolena i članka, Marko je propustio dva velika takimičenja, Mundijal 2014. u Brazilu i EP lane u Francuskoj. Osim na Vestfalenu, zabrinuti su i u reprezentaciji Nemačke uoči Kupa konfederacija, te završnice kvalifikacija za Prvenstvo sveta u Rusiji 2018.

„Ne znam zašto ovog dečka toliko muče povrede. Nadam se da prvobitne prognoze nisu tačne“, rekao je Marsel Šmelcer, kapiten Borusije.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar