Роналдо: Циљ је био 100 голова, желимо у историју!

Кристијано Роналдо захвалио се Зинедину Зидану што му је омогућио слободу у нападу Реал Мадрида ове сезоне.

Фудбал 30.05.2017 | 14:30
Роналдо: Циљ је био 100 голова, желимо у историју!
Португлац је остварио свој циљ с почетка сезоне да постане први фудбалер који је постигао 100 голова у Лиги шампиона.

"Био је то рекорд који сам желео да остварим. Био сам раније близу, али нисам био стрелац на неколико утакмица, што је мало закомпликовало ствари. Увек сам веровао да ћу бити први играч који ће постићи 100 голова и успео сам. Тај циљ сам поставио на поочетку сезоне. Морам да се захвалим играчима, тренеру и навијачима на томе", рекао је Роналдо за сајт УЕФА.

Реал је ове сезоне освојио ЛаЛигу после пет година паузе и стигао до новог финала Лиге шампиона, а Роналдо сматра да је за то најзаслужнији тренер Зинедин Зидан.

"Зидан је урадио изузетан посао, почео је од нуле ову сезону и доказао се као тренер. Поносан сам на његов рад. Дивио сам му се као играчу, а сада још више као тренеру. Веома је позитивна особа, вредан је и много поштује играче. Не сумњам да тим свој успех дугује Зидану и његовом раду. Паметно је водио тим, што никад није лако јер сви фудбалери желе да играју. Он је успео да користи све, а то је био кључ освајања титуле и доласка до финала ЛШ", истакао је Португалац.

Реал има шансу да постане први клуб који је одбранио титулу Лиге шампиона, а у финалу 3. јуна играће са Јувентусом у Кардифу.

"Лига шампиона је циљ који сваки играч Реал Мадрида жели да оствари. Желимо да уђемо у историју, ако освојимо бићемо први тим који је одбранио ЛШ. Знамо да ће бити тешка утакмица, биће слично као у претходним финалима, увек имаш 50 одсто шансе да победиш, оба тима ће покушати да искористе грешке ривала. Тим који буде мање грешио ће вероватно победити", рекао је Роналдо, "Јувентус је одличан тим, нису случајно у финалу, освојили су дуплу круну у Италији. Тежак су противник, воле да притисну ривала, као Атлетико Мадрид. Имају сјајну одбрамбену линију, али без обзира на то колико су сјајни свака одбрана има своје слабости, а ми морамо да их пронађемо и искористимо".

Роналдо је ове сезоне постигао 40 голова, 11 мање него прошле, али је за разлику од претходних сезона чешће паузирао.

"Моја позиција је увек иста, највише волим када имам слободу у нападу, а то ми је омогућио Зидан. На крилу или у средини, играм где мислим да би требало. На почетку сезоне смо причали о броју утакмица које играм, знао сам да ми је потребан одмор. Последњих година бих био уморан када дођемо до финала Лиге шампиона. Због тога сам ове сезоне пропустио неколико утакмица и сада осећам резултат, осећам се боље", закључио је Португалац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар