Ronaldo: Cilj je bio 100 golova, želimo u istoriju!

Kristijano Ronaldo zahvalio se Zinedinu Zidanu što mu je omogućio slobodu u napadu Real Madrida ove sezone.

Fudbal 30.05.2017 | 14:30
Ronaldo: Cilj je bio 100 golova, želimo u istoriju!
Portuglac je ostvario svoj cilj s početka sezone da postane prvi fudbaler koji je postigao 100 golova u Ligi šampiona.

"Bio je to rekord koji sam želeo da ostvarim. Bio sam ranije blizu, ali nisam bio strelac na nekoliko utakmica, što je malo zakomplikovalo stvari. Uvek sam verovao da ću biti prvi igrač koji će postići 100 golova i uspeo sam. Taj cilj sam postavio na poočetku sezone. Moram da se zahvalim igračima, treneru i navijačima na tome", rekao je Ronaldo za sajt UEFA.

Real je ove sezone osvojio LaLigu posle pet godina pauze i stigao do novog finala Lige šampiona, a Ronaldo smatra da je za to najzaslužniji trener Zinedin Zidan.

"Zidan je uradio izuzetan posao, počeo je od nule ovu sezonu i dokazao se kao trener. Ponosan sam na njegov rad. Divio sam mu se kao igraču, a sada još više kao treneru. Veoma je pozitivna osoba, vredan je i mnogo poštuje igrače. Ne sumnjam da tim svoj uspeh duguje Zidanu i njegovom radu. Pametno je vodio tim, što nikad nije lako jer svi fudbaleri žele da igraju. On je uspeo da koristi sve, a to je bio ključ osvajanja titule i dolaska do finala LŠ", istakao je Portugalac.

Real ima šansu da postane prvi klub koji je odbranio titulu Lige šampiona, a u finalu 3. juna igraće sa Juventusom u Kardifu.

"Liga šampiona je cilj koji svaki igrač Real Madrida želi da ostvari. Želimo da uđemo u istoriju, ako osvojimo bićemo prvi tim koji je odbranio LŠ. Znamo da će biti teška utakmica, biće slično kao u prethodnim finalima, uvek imaš 50 odsto šanse da pobediš, oba tima će pokušati da iskoriste greške rivala. Tim koji bude manje grešio će verovatno pobediti", rekao je Ronaldo, "Juventus je odličan tim, nisu slučajno u finalu, osvojili su duplu krunu u Italiji. Težak su protivnik, vole da pritisnu rivala, kao Atletiko Madrid. Imaju sjajnu odbrambenu liniju, ali bez obzira na to koliko su sjajni svaka odbrana ima svoje slabosti, a mi moramo da ih pronađemo i iskoristimo".

Ronaldo je ove sezone postigao 40 golova, 11 manje nego prošle, ali je za razliku od prethodnih sezona češće pauzirao.

"Moja pozicija je uvek ista, najviše volim kada imam slobodu u napadu, a to mi je omogućio Zidan. Na krilu ili u sredini, igram gde mislim da bi trebalo. Na početku sezone smo pričali o broju utakmica koje igram, znao sam da mi je potreban odmor. Poslednjih godina bih bio umoran kada dođemo do finala Lige šampiona. Zbog toga sam ove sezone propustio nekoliko utakmica i sada osećam rezultat, osećam se bolje", zaključio je Portugalac.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar