Којић: Оптужница против Дудаковића

Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић очекује да би ускоро могла бити подигнута оптужница против ратног команданта Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифа Дудаковића за злочине почињене над Србима.

Босна и Херцеговина 28.05.2017 | 13:13
Којић: Оптужница против Дудаковића
Којић је рекао Срни да има повјерење у тужиоца који води предмет против Дудаковића.

"Очекујем да би могло доћи до помака у рјешавању неких од предмета ратних злочина почињених над Србима у БиХ, јер одређен број тужилаца одговорно ради свој посао. Међутим, због неповјерења у Тужилаштво БиХ и непостојања системске сарадње немамо неке превелике наде", додао је Којић.

Он је подсјетио да до сада нису ријешени предмети Тузланска колона, Добровољачка улица, Јошаница и други.

"Овдје мора бити уложена додатна енергија, јер је ријеч о комплексним предметима ратних злочина који су морали бити ријешени до краја 2015. године", каже Којић.

Он је поновио да је посјета БиХ главног тужиоца Хашког трибунала Сержа Брамерца била протоколарна.

"Брамерц нема ингеренције над предметима ратних злочина који се налазе у правосудним институцијама на нивоу БиХ. Њагова посјета не може убрзати процес њиховог рјешавања", закључио је Којић.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Зоки

28.05.2017 12:21

Е моја Дрзаво јадна ли си кад те заступају овакви као сто је Којиц,по овако осјетљивим предметима.Па драга моја господо Којиц је имао седам година кад је рат поцео играо се у пијескуи сад он прица о ратним злоцинима и несталим особама.Па он је на ту функцију досао политицки на основу стрица Мирка Којица цлана главног одбора СНСДа и великог пријатеља Додика.Па код нас хе све исполитизовано и накарадно зато ниста немоземо ријесити и кривце тразимо у другим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кал

28.05.2017 12:21

Срамота тај такозвани Којић једину легалну армију у БиХ назива такозвана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајо

28.05.2017 13:04

Ми смо заиста смесан народ!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маxо

28.05.2017 16:14

Нисмо ми смијесан но луд народ. Који мали Којиц и њему слицни, па они су нас унистили. Срамота ме ко је на неким функцијама.

Name

РС

28.05.2017 15:07

ТИ да нам донесес правду??? Због тебе и таквих су сви муслимански злоцинци на слободи а Срби испадају највеци злоцинци јер их агрументовано не брани институција РС... па и у Русији мисле да смо злоцинци и агресори а не своји на свом... Гдје је 3милиона марака које си поклонио Каргановицу??? Гдје си зену нелегално запослио??? Има Бога кад тад цес одговарати....

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

28.05.2017 15:56

Окрузи људе три године недајте хљеба да једе па на крају на суд то нејма нигдје на свијету ако га ниси убијо крив сто је зив

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аха

29.05.2017 06:05

Па не мозе се на силу некога оптузити. Дајте висе дођите памети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директор у предузетје

29.05.2017 07:08

Пази се Којићу, не лети пред руду. Ако вас крајишници поново загањају, могао би се и ти крити по мишијим рупама ко др.Дабић. Барем сачекај док заврше онај Братољуб, нећете сви стићи преко Павловићевог моста. Само тотални хајван може оптуживати генерала који је бранио своју државу и борио се преко 3 године у тоталном окружењу. То што вам је полумртви побачај Николић мало подигао реп, требали би прије свега погледати у географску карту. И твоја канцеларија Којићу је у сред једног усамљеног резервата, дебело окружена НАТО и бившим борцима "тзв" Армије БиХ...

ОДГОВОРИТЕ