Kojić: Optužnica protiv Dudakovića

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Кojić očekuje da bi uskoro mogla biti podignuta optužnica protiv ratnog komandanta Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifa Dudakovića za zločine počinjene nad Srbima.

Bosna i Hercegovina 28.05.2017 | 13:13
Kojić: Optužnica protiv Dudakovića
Кojić je rekao Srni da ima povjerenje u tužioca koji vodi predmet protiv Dudakovića.

"Očekujem da bi moglo doći do pomaka u rješavanju nekih od predmeta ratnih zločina počinjenih nad Srbima u BiH, jer određen broj tužilaca odgovorno radi svoj posao. Međutim, zbog nepovjerenja u Tužilaštvo BiH i nepostojanja sistemske saradnje nemamo neke prevelike nade", dodao je Кojić.

On je podsjetio da do sada nisu riješeni predmeti Tuzlanska kolona, Dobrovoljačka ulica, Jošanica i drugi.

"Ovdje mora biti uložena dodatna energija, jer je riječ o kompleksnim predmetima ratnih zločina koji su morali biti riješeni do kraja 2015. godine", kaže Кojić.

On je ponovio da je posjeta BiH glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca bila protokolarna.

"Bramerc nema ingerencije nad predmetima ratnih zločina koji se nalaze u pravosudnim institucijama na nivou BiH. Njagova posjeta ne može ubrzati proces njihovog rješavanja", zaključio je Кojić.

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Zoki

28.05.2017 12:21

E moja Drzavo jadna li si kad te zastupaju ovakvi kao sto je Kojic,po ovako osjetljivim predmetima.Pa draga moja gospodo Kojic je imao sedam godina kad je rat poceo igrao se u pijeskui sad on prica o ratnim zlocinima i nestalim osobama.Pa on je na tu funkciju dosao politicki na osnovu strica Mirka Kojica clana glavnog odbora SNSDa i velikog prijatelja Dodika.Pa kod nas he sve ispolitizovano i nakaradno zato nista nemozemo rijesiti i krivce trazimo u drugim.

ODGOVORITE
Name

Kal

28.05.2017 12:21

Sramota taj takozvani Kojić jedinu legalnu armiju u BiH naziva takozvana.

ODGOVORITE
Name

Pajo

28.05.2017 13:04

Mi smo zaista smesan narod!?

ODGOVORITE
Name

Maxo

28.05.2017 16:14

Nismo mi smijesan no lud narod. Koji mali Kojic i njemu slicni, pa oni su nas unistili. Sramota me ko je na nekim funkcijama.

Name

RS

28.05.2017 15:07

TI da nam doneses pravdu??? Zbog tebe i takvih su svi muslimanski zlocinci na slobodi a Srbi ispadaju najveci zlocinci jer ih agrumentovano ne brani institucija RS... pa i u Rusiji misle da smo zlocinci i agresori a ne svoji na svom... Gdje je 3miliona maraka koje si poklonio Karganovicu??? Gdje si zenu nelegalno zaposlio??? Ima Boga kad tad ces odgovarati....

ODGOVORITE
Name

istina

28.05.2017 15:56

Okruzi ljude tri godine nedajte hljeba da jede pa na kraju na sud to nejma nigdje na svijetu ako ga nisi ubijo kriv sto je ziv

ODGOVORITE
Name

Aha

29.05.2017 06:05

Pa ne moze se na silu nekoga optuziti. Dajte vise dođite pameti

ODGOVORITE
Name

Direktor u preduzetje

29.05.2017 07:08

Pazi se Kojiću, ne leti pred rudu. Ako vas krajišnici ponovo zaganjaju, mogao bi se i ti kriti po mišijim rupama ko dr.Dabić. Barem sačekaj dok završe onaj Bratoljub, nećete svi stići preko Pavlovićevog mosta. Samo totalni hajvan može optuživati generala koji je branio svoju državu i borio se preko 3 godine u totalnom okruženju. To što vam je polumrtvi pobačaj Nikolić malo podigao rep, trebali bi prije svega pogledati u geografsku kartu. I tvoja kancelarija Kojiću je u sred jednog usamljenog rezervata, debelo okružena NATO i bivšim borcima "tzv" Armije BiH...

ODGOVORITE