Будућност нови шампион Црне Горе - за гол!

Јубиларни, десети шампион Црне Горе у фудбалу је Будућност! Одлучио један гол! Ђетићи за Гиниса: Будућност победила четири пута у 2017. и освојила титулу! Подгоричани су на полусезони имали чак 11 бодова више од конкурената!

Фудбал 28.05.2017 | 15:30
Будућност нови шампион Црне Горе - за гол!
Последња рунда десетог шампионата Црне Горе у "најважнијој споредној ствари" прошла је без резултатских изненађења па је, према очекивању након одлуке дисплинске комисије ФСЦГ да не санкционише Будућност одузимањем бодова због прекинутог меча против Младости прошле суботе, титула прослављена под Горицом.

Ово је трећа титула за подгорички клуб откако је покренуто црногорско првенство у фудбалу.

Епилог трке за титулу, био је, практично, познат већ након 25 минута игре на највећем црногорском стадиону када су плаво-бели повели против одавно отписаног Јединства повели 2:0 (стрелци Ђаловић у 23. и Хочко у 25. минуту). До полувремена меча под Горицом шампионско славље било је већ сасвим извесно пошто је домаћин увећао вођство на 3:0 (Вујовић 37. минут). У наставку виђен је још по гол на обе стране терена.

Славили су и први пратиоци Будућности у трци за титулу Младост и Зета - прошлогодишњи шампион са рекордних 7:2 против Ловћена, док је Голубовцима домаћин за тријумф био довољан гол Љуљђураја.

Остаће тако уписано да су јубиларни десети шампионат Црне Горе у фудбалу три тима завршила са истим бодовним салдом, и да је трофеј освојио састав који је на терену освојио 6 бодова мање од ривала са којим је ове године имао идентичан скор.

Будућност је, наиме, освојила титулу због бољег скора у троуглу са Младошћу и Зетом, и то захваљујући победи више против Младости. Плаво-бели су, наиме, имали победу више у три меча против Младости (1:0, 2:1, 0:3), исти скор са Зетом (1:0, 1:1, 0:1), која је имала исти учинак у међусобним дуелима са Младошћу (0:0, 1:0, 0:1).

Титулу је, дакле, одлучио један гол!

Наравно, и одлука дисплинске комисије ФСЦГ која је ове сезоне казнила Зету одузимањем 6 бодова!

Из лиге директно испада бјелопољско Јединство док је нови прволигаш Ком из Подгорице. За преостала два места у елити бориће се у баражу Рудар и Ибар, односно Петровац и Отрант-Олимпик из Улциња.

Освајањем титуле Будућност је обезбиједила наступ у квалификацијама за Лигу шампиона, док ће Младост и Зета играти у квалификацијама за Лигу Европе. Трећег представника Црне Горе у овом такмичењу одлучиће меч Сутјеске и Грбља у финалу Купа.



То има само на Балкану, тачније у Црној Гори! Фудбалери Будућности освојили су титулу државног првака после победе над бјелопољским Јединством од 4:1 у утакмици последњег, 33. кола.

И то су шампионат завршили са 57 бодова, колико су имали Младост и Зета, али и бољи међусобни скор.

Међутим, оно што је још занимљивије је чињеница да је Будућност на полусезони имала чак 11 бодова више од конкурената. У другом делу је деловала непрепознатљиво, уписала само четири победе на 16 мечева и дозволила себи да у последњем колу одлучује о трофеју.

Данас је екипи Будућности врата ка титули отворио ветеран Радомир Ђаловић голом у 23. минуту, а два минута касније Дениз Хоцко је дуплирао вођство. Вујовић и Никац су у наставку отклонили све дилеме.

Иначе, ово је подгоричком клубу тек трећа титула шампиона Црне Горе од осамостаљења. 

РЕЗУЛТАТИ ПОСЛЕДЊЕГ КОЛА:

Будућност - Јединство  4:1
(Радомир Ђаловић 23, Дени Хочко 25, Горан Вујовић 37, Дарко Никач 65 - Мирза Идризовић 77)

Младост - Ловћен 7:2
(Мирко Раичевић 1, Иван Кнежевић 19, Зоран Петровић 45, 46, 53, 62, Борис Копитовић 92 - Марко Ђуровић 6, Јоргос Гемистос 41)

Зета - Бокељ  1:0
(Пјетер Љуљђурај 37)

Грбаљ - Петровац  1:0
(Драган Гривић 89)

Сутјеска - Рудар  2:0
(Иван Бошковић 77, Марко Вучић 90)

Дечић - Искра  0:0

ТАБЕЛА: Будућност 57, Зета 57, Младост 57, Сутјеска 55,  Дечић 50, Искра 49, Грбаљ 46, Рудар 42, Петровац 39, Бокељ 36, Ловћен 34, Јединство 14. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар