Budućnost novi šampion Crne Gore - za gol!

Jubilarni, deseti šampion Crne Gore u fudbalu je Budućnost! Odlučio jedan gol! Đetići za Ginisa: Budućnost pobedila četiri puta u 2017. i osvojila titulu! Podgoričani su na polusezoni imali čak 11 bodova više od konkurenata!

Fudbal 28.05.2017 | 15:30
Budućnost novi šampion Crne Gore - za gol!
Poslednja runda desetog šampionata Crne Gore u "najvažnijoj sporednoj stvari" prošla je bez rezultatskih iznenađenja pa je, prema očekivanju nakon odluke displinske komisije FSCG da ne sankcioniše Budućnost oduzimanjem bodova zbog prekinutog meča protiv Mladosti prošle subote, titula proslavljena pod Goricom.

Ovo je treća titula za podgorički klub otkako je pokrenuto crnogorsko prvenstvo u fudbalu.

Epilog trke za titulu, bio je, praktično, poznat već nakon 25 minuta igre na najvećem crnogorskom stadionu kada su plavo-beli poveli protiv odavno otpisanog Jedinstva poveli 2:0 (strelci Đalović u 23. i Hočko u 25. minutu). Do poluvremena meča pod Goricom šampionsko slavlje bilo je već sasvim izvesno pošto je domaćin uvećao vođstvo na 3:0 (Vujović 37. minut). U nastavku viđen je još po gol na obe strane terena.

Slavili su i prvi pratioci Budućnosti u trci za titulu Mladost i Zeta - prošlogodišnji šampion sa rekordnih 7:2 protiv Lovćena, dok je Golubovcima domaćin za trijumf bio dovoljan gol Ljuljđuraja.

Ostaće tako upisano da su jubilarni deseti šampionat Crne Gore u fudbalu tri tima završila sa istim bodovnim saldom, i da je trofej osvojio sastav koji je na terenu osvojio 6 bodova manje od rivala sa kojim je ove godine imao identičan skor.

Budućnost je, naime, osvojila titulu zbog boljeg skora u trouglu sa Mladošću i Zetom, i to zahvaljujući pobedi više protiv Mladosti. Plavo-beli su, naime, imali pobedu više u tri meča protiv Mladosti (1:0, 2:1, 0:3), isti skor sa Zetom (1:0, 1:1, 0:1), koja je imala isti učinak u međusobnim duelima sa Mladošću (0:0, 1:0, 0:1).

Titulu je, dakle, odlučio jedan gol!

Naravno, i odluka displinske komisije FSCG koja je ove sezone kaznila Zetu oduzimanjem 6 bodova!

Iz lige direktno ispada bjelopoljsko Jedinstvo dok je novi prvoligaš Kom iz Podgorice. Za preostala dva mesta u eliti boriće se u baražu Rudar i Ibar, odnosno Petrovac i Otrant-Olimpik iz Ulcinja.

Osvajanjem titule Budućnost je obezbijedila nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok će Mladost i Zeta igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Trećeg predstavnika Crne Gore u ovom takmičenju odlučiće meč Sutjeske i Grblja u finalu Kupa.



To ima samo na Balkanu, tačnije u Crnoj Gori! Fudbaleri Budućnosti osvojili su titulu državnog prvaka posle pobede nad bjelopoljskim Jedinstvom od 4:1 u utakmici poslednjeg, 33. kola.

I to su šampionat završili sa 57 bodova, koliko su imali Mladost i Zeta, ali i bolji međusobni skor.

Međutim, ono što je još zanimljivije je činjenica da je Budućnost na polusezoni imala čak 11 bodova više od konkurenata. U drugom delu je delovala neprepoznatljivo, upisala samo četiri pobede na 16 mečeva i dozvolila sebi da u poslednjem kolu odlučuje o trofeju.

Danas je ekipi Budućnosti vrata ka tituli otvorio veteran Radomir Đalović golom u 23. minutu, a dva minuta kasnije Deniz Hocko je duplirao vođstvo. Vujović i Nikac su u nastavku otklonili sve dileme.

Inače, ovo je podgoričkom klubu tek treća titula šampiona Crne Gore od osamostaljenja. 

REZULTATI POSLEDNJEG KOLA:

Budućnost - Jedinstvo  4:1
(Radomir Đalović 23, Deni Hočko 25, Goran Vujović 37, Darko Nikač 65 - Mirza Idrizović 77)

Mladost - Lovćen 7:2
(Mirko Raičević 1, Ivan Knežević 19, Zoran Petrović 45, 46, 53, 62, Boris Kopitović 92 - Marko Đurović 6, Jorgos Gemistos 41)

Zeta - Bokelj  1:0
(Pjeter Ljuljđuraj 37)

Grbalj - Petrovac  1:0
(Dragan Grivić 89)

Sutjeska - Rudar  2:0
(Ivan Bošković 77, Marko Vučić 90)

Dečić - Iskra  0:0

TABELA: Budućnost 57, Zeta 57, Mladost 57, Sutjeska 55,  Dečić 50, Iskra 49, Grbalj 46, Rudar 42, Petrovac 39, Bokelj 36, Lovćen 34, Jedinstvo 14. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar