Три Србина кандидати за клупу Олимпијакоса!

Јовановић, Ђукић… И још један Србин кандидат за клупу Олимпијакоса! Наставља се трка за врућу клупу пирејског клуба.

Фудбал 29.05.2017 | 18:00
Три Србина кандидати за клупу Олимпијакоса!
Већ недаљама траје потрага за новим тренером Олимпијакоса, а имена кандидата се нижу као на траци. Сада је у игри још један српски тренер - Владан Милојевић.

Претходно су се помињали искусни Ивица Јовановић и Мирослав Ђукић. Најављује се повратак Дарка Ковачевића у фотељу спортског директора, па се зато добре шансе дају српским тренерима. Сада је Милојевић оискочио у први план…

Прво су се помињали француски стручњаци Реми Гард и Кристоф Гатје, али су они одбили. Спекулисало се да тренер опет доћи са португалског или шпанског тржишта као претходних година, али су и те приче утихнуле. Једно време је Ивица Јовановић би велики кандидат, али опет ништа. Потом се дуго баратало именом Мирослава Ђукића, та опција је и даље у игри, али сада су се појавили други фаворити.

Битан утицај на избор новог тренра Олимпијакос је имала једна одлука на Кипру. Наиме, АПОЕЛ је именовао Марија Бина за новог тренера пошто је Томас Кристијансен после освојене титуле напустио клуб. Тако су пропале шансе да Јовановић или Милојевић преузму АПОЕЛ, пошто су били кандидати. Истовремено је Кристијансен постао један од фаворита за клупу Олимпијакоса.

Данац који је некада играо за Шпанију је тренерска звезда у успону, Олимпијакос га жели, али има жестоку конкуренцију. Грчки медији наводе да Кристијансен има понуде из Примере и Бундеслиге и да му је Олимпијакос тек резервна варијанта.

Тако расту шансе Владана Милојевића који је урадио одличан посао у Паниониосу ове сезоне, тренутно се бори за пласман у Лигу Европе, али је још раније најавио да напушта клуб због неких размимоилажења у ставовима са управом клуба. Милојевићу је пропала опција да преузме АПОЕЛ, помињао се и као могући тренер Црвене звезде, али нема сумње да би Олимпијакос био највећиизазов од свих поменутих. Без обзира што је некада носио дрес љутог ривала Панатниакоса.

Поред Кристијансена и Милојевића, ту је још један кандидат - Разван Луческу. Попут Милојевића, румунски стартег је такође одрадио добар посао ове сезоне у грчком шампионату са Ксантијем. Жеља је и Маурисио Пелегрино из Алавеса, али тешко да ће Аргентинац напустити Виторију после две сјајне сезоне.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар