Tri Srbina kandidati za klupu Olimpijakosa!

Jovanović, Đukić… I još jedan Srbin kandidat za klupu Olimpijakosa! Nastavlja se trka za vruću klupu pirejskog kluba.

Fudbal 29.05.2017 | 18:00
Tri Srbina kandidati za klupu Olimpijakosa!
Već nedaljama traje potraga za novim trenerom Olimpijakosa, a imena kandidata se nižu kao na traci. Sada je u igri još jedan srpski trener - Vladan Milojević.

Prethodno su se pominjali iskusni Ivica Jovanović i Miroslav Đukić. Najavljuje se povratak Darka Kovačevića u fotelju sportskog direktora, pa se zato dobre šanse daju srpskim trenerima. Sada je Milojević oiskočio u prvi plan…

Prvo su se pominjali francuski stručnjaci Remi Gard i Kristof Gatje, ali su oni odbili. Spekulisalo se da trener opet doći sa portugalskog ili španskog tržišta kao prethodnih godina, ali su i te priče utihnule. Jedno vreme je Ivica Jovanović bi veliki kandidat, ali opet ništa. Potom se dugo baratalo imenom Miroslava Đukića, ta opcija je i dalje u igri, ali sada su se pojavili drugi favoriti.

Bitan uticaj na izbor novog trenra Olimpijakos je imala jedna odluka na Kipru. Naime, APOEL je imenovao Marija Bina za novog trenera pošto je Tomas Kristijansen posle osvojene titule napustio klub. Tako su propale šanse da Jovanović ili Milojević preuzmu APOEL, pošto su bili kandidati. Istovremeno je Kristijansen postao jedan od favorita za klupu Olimpijakosa.

Danac koji je nekada igrao za Španiju je trenerska zvezda u usponu, Olimpijakos ga želi, ali ima žestoku konkurenciju. Grčki mediji navode da Kristijansen ima ponude iz Primere i Bundeslige i da mu je Olimpijakos tek rezervna varijanta.

Tako rastu šanse Vladana Milojevića koji je uradio odličan posao u Panioniosu ove sezone, trenutno se bori za plasman u Ligu Evrope, ali je još ranije najavio da napušta klub zbog nekih razmimoilaženja u stavovima sa upravom kluba. Milojeviću je propala opcija da preuzme APOEL, pominjao se i kao mogući trener Crvene zvezde, ali nema sumnje da bi Olimpijakos bio najvećiizazov od svih pomenutih. Bez obzira što je nekada nosio dres ljutog rivala Panatniakosa.

Pored Kristijansena i Milojevića, tu je još jedan kandidat - Razvan Lučesku. Poput Milojevića, rumunski starteg je takođe odradio dobar posao ove sezone u grčkom šampionatu sa Ksantijem. Želja je i Maurisio Pelegrino iz Alavesa, ali teško da će Argentinac napustiti Vitoriju posle dve sjajne sezone.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar