Ово су учесници Суперлиге Србије 2017/18...

Познати су сви учесници Суперлиге за наредну сезону, али није још увек јасно када ће она почети нити по ком ће се систему играти.

Фудбал 29.05.2017 | 17:30
Ово су учесници Суперлиге Србије 2017/18...
Завршетак Суперлиге и крај Прве лиге Србије аутоматски значе да су познати сви учесници најелитнијег домаћег такмичења за сезону 2017/18!

Највиши ранг српског фудбала се "опрашта" од Металца из Горњег Милановца и Новог Пазара, који су на табели плеј-аута завршили на последње две позиције, па ће се у наредној сезони наћи у другој лиги, док су "појачања" за Суперлигу - Мачва из Шапца и Земун.

Шапчани су први пут од 1952. године изборили учешће међу најјачим клубовима пошто су "освојили" Прву лигу Србије, док се Земунци враћају након деценије у другој и трећој лиги.

Дакле, учесници СУперлиге за сезону 2017/18 су: Партизан, Црвена звезда, Војводина, Младост, Напредак, Раднички, Јавор, Вождовац, Чукарички, Радник, Спартак, Бачка, Борац, Рад, Мачва и Земун.

Оно што је занимљиво јесте то да још увек не знамо по ком систему такмичења ће бити одиграна наредна сезона и да ли ће се примењивати подела бодова и табеле на плеј-оф и плеј-аут.

Такав систем такмичења био је на снази у Србији од 2015. године и важио је две сезоне, али све су гласније спекулације да би могло да дође до промена, нарочито због тога што је Фудбалски савез Србије најавио да ће по окончању ове сезоне разговарати на ту тему са клубовима.

Из тог разлога тешко је прецизно казати када ће почети нова сезона...

Уколико то буде систем који је важио претходне две сезоне - 2017/18 ће за Суперлигаше почети у другој половини јула.

"Имам утисак да су суперлигаши за повратак на стари систем такмичења. Уколико буде тако, онда ћемо вероватно у сезони 2017/2018 играти без поделе бодова, плеј-офа и плеј-аута", најавио је Драгомир Лазовић, председник Заједнице Суперлиге у новембру прошле године.

Оно што је међутим извесно, и потврђено за наредну сезону, јесте то да је смањен број странаца и да ће уместо шест - Суперлигаши у протоколу моћи да имају четворицу играча који не поседују српски пасош.

Руководство Савеза ове суботе је најавило и промене на "листи судија", па нас очекује веома бурно лето.

И вероватно и јесен, и зима, и пролеће...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар