Ovo su učesnici Superlige Srbije 2017/18...

Poznati su svi učesnici Superlige za narednu sezonu, ali nije još uvek jasno kada će ona početi niti po kom će se sistemu igrati.

Fudbal 29.05.2017 | 17:30
Ovo su učesnici Superlige Srbije 2017/18...
Završetak Superlige i kraj Prve lige Srbije automatski znače da su poznati svi učesnici najelitnijeg domaćeg takmičenja za sezonu 2017/18!

Najviši rang srpskog fudbala se "oprašta" od Metalca iz Gornjeg Milanovca i Novog Pazara, koji su na tabeli plej-auta završili na poslednje dve pozicije, pa će se u narednoj sezoni naći u drugoj ligi, dok su "pojačanja" za Superligu - Mačva iz Šapca i Zemun.

Šapčani su prvi put od 1952. godine izborili učešće među najjačim klubovima pošto su "osvojili" Prvu ligu Srbije, dok se Zemunci vraćaju nakon decenije u drugoj i trećoj ligi.

Dakle, učesnici SUperlige za sezonu 2017/18 su: Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina, Mladost, Napredak, Radnički, Javor, Voždovac, Čukarički, Radnik, Spartak, Bačka, Borac, Rad, Mačva i Zemun.

Ono što je zanimljivo jeste to da još uvek ne znamo po kom sistemu takmičenja će biti odigrana naredna sezona i da li će se primenjivati podela bodova i tabele na plej-of i plej-aut.

Takav sistem takmičenja bio je na snazi u Srbiji od 2015. godine i važio je dve sezone, ali sve su glasnije spekulacije da bi moglo da dođe do promena, naročito zbog toga što je Fudbalski savez Srbije najavio da će po okončanju ove sezone razgovarati na tu temu sa klubovima.

Iz tog razloga teško je precizno kazati kada će početi nova sezona...

Ukoliko to bude sistem koji je važio prethodne dve sezone - 2017/18 će za Superligaše početi u drugoj polovini jula.

"Imam utisak da su superligaši za povratak na stari sistem takmičenja. Ukoliko bude tako, onda ćemo verovatno u sezoni 2017/2018 igrati bez podele bodova, plej-ofa i plej-auta", najavio je Dragomir Lazović, predsednik Zajednice Superlige u novembru prošle godine.

Ono što je međutim izvesno, i potvrđeno za narednu sezonu, jeste to da je smanjen broj stranaca i da će umesto šest - Superligaši u protokolu moći da imaju četvoricu igrača koji ne poseduju srpski pasoš.

Rukovodstvo Saveza ove subote je najavilo i promene na "listi sudija", pa nas očekuje veoma burno leto.

I verovatno i jesen, i zima, i proleće...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar