Манчестер Сити: Силва је био само почетак...!

Гвардиоли 350. 000. 000 за трошак, следећи је голман који би могао да смени Буфона! Али ни ту није крај. . . !

Фудбал 29.05.2017 | 17:15
Манчестер Сити: Силва је био само почетак...!
Сви су причали о Манчестер јунајтеду, али је Бернардо Силва на семафору скренуо ка Ситију и постао први велики трансфер овог лета. По свему судећи, не и једини који ће одзвањати ходницима Етихада. Манчестер Ивнинг Њуз, који по дефиницији важи за добро обавештен извор кад су локални клубови у питању, тврди да је Пеп Гвардиола од богатих арапских власника добио чак 350.000.0000 евра за трошак, те да би прво следеће појачање требало да буде Бенфикин голман Едерсон.

Наводно је све већ утаначено, а колико је “лако“ куповати за Манчестер Сити говори гласина објављена у другим медијима. Према њој, 23-годишњи Бразилац би врло лако могао да постане најскупљи у историји фудбала пошто се преговара о обештећењу од око 40.000.000 евра. Подсетимо, тренутни рекордер је Ђанлуиђи Буфон, кога је Јувентус 2001. године Парми платио тачно 40.290.000 евра кад се лире прерачунају у европску валуту.

Занимљиво, само половина тог новца лећи ће на Бенфикин клупски рачун, пошто део обештећења иде Рио Авеу, а део менаџерској агенцији Гестифуте суперагента Жоржа Мендеша.



Али ту неће бити крај Гвардиолином шопингу с тим да је коначан исход тешко предвидети. Зна се да је Гвардиола запео за Алексиса Санчеза, али он наводно не жели да игра за неки други енглески клуб осим Арсенала. Он би са ценом од око 55.000.000 евра био још скупљи с тим да би Арсенал вероватно желео да избегне такав расплет знајући колико је добар Чилеанац. Бајерн се највише помиње као следећа Санчезова дестинација, али како га Гвардиола зна из Барселоне покушаће да га убеди да ипак дође у Сити.

Даље се пипе о десном беку Тотенхема Кајлу Вокеру, те левом беку Монака Бењамину Мендију. Први би кошта 40.000.000 евра, Менди око 45.000.000.

Тражи се и штопери, а и Гвардиола -  као и сви дргуги енглески великани уосталом - на пику има Јувентусовог Леонарда Бонучија и Вирџија ван Дајка из Саутемптона. Велико је међутим питање да ли су му они доступни, а ту се пре свега мисли на Бонучија.

Тражи се и задњи везни, а највише се размишља о Монаковом универзалцу Фабињу, те Вилијаму Карваљу из Спортинга.

Што се тиче одлазака, клуб су већ напустили Пабло Забалета, Гаел Клиши, Бакари Сања, Хезус Навас и Вили Кабаљеро (истекли им уговори), Нолито преговара о трансферу у Бетис, клубове траже и Фернандо и Келечи Ихеаначо, а Сити и купце за фудбалере са високим платама какви су Елијаким Мангала, Џо Харт, Самир Насри и Вилфред Бони. Сви они су протеклу сезону провели на позајмицама.

Спортски директор Чики Бегиристајн у акцији. Пуно је посла пред њим.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар