Mančester Siti: Silva je bio samo početak...!

Gvardioli 350. 000. 000 za trošak, sledeći je golman koji bi mogao da smeni Bufona! Ali ni tu nije kraj. . . !

Fudbal 29.05.2017 | 17:15
Mančester Siti: Silva je bio samo početak...!
Svi su pričali o Mančester junajtedu, ali je Bernardo Silva na semaforu skrenuo ka Sitiju i postao prvi veliki transfer ovog leta. Po svemu sudeći, ne i jedini koji će odzvanjati hodnicima Etihada. Mančester Ivning Njuz, koji po definiciji važi za dobro obavešten izvor kad su lokalni klubovi u pitanju, tvrdi da je Pep Gvardiola od bogatih arapskih vlasnika dobio čak 350.000.0000 evra za trošak, te da bi prvo sledeće pojačanje trebalo da bude Benfikin golman Ederson.

Navodno je sve već utanačeno, a koliko je “lako“ kupovati za Mančester Siti govori glasina objavljena u drugim medijima. Prema njoj, 23-godišnji Brazilac bi vrlo lako mogao da postane najskuplji u istoriji fudbala pošto se pregovara o obeštećenju od oko 40.000.000 evra. Podsetimo, trenutni rekorder je Đanluiđi Bufon, koga je Juventus 2001. godine Parmi platio tačno 40.290.000 evra kad se lire preračunaju u evropsku valutu.

Zanimljivo, samo polovina tog novca leći će na Benfikin klupski račun, pošto deo obeštećenja ide Rio Aveu, a deo menadžerskoj agenciji Gestifute superagenta Žorža Mendeša.



Ali tu neće biti kraj Gvardiolinom šopingu s tim da je konačan ishod teško predvideti. Zna se da je Gvardiola zapeo za Aleksisa Sančeza, ali on navodno ne želi da igra za neki drugi engleski klub osim Arsenala. On bi sa cenom od oko 55.000.000 evra bio još skuplji s tim da bi Arsenal verovatno želeo da izbegne takav rasplet znajući koliko je dobar Čileanac. Bajern se najviše pominje kao sledeća Sančezova destinacija, ali kako ga Gvardiola zna iz Barselone pokušaće da ga ubedi da ipak dođe u Siti.

Dalje se pipe o desnom beku Totenhema Kajlu Vokeru, te levom beku Monaka Benjaminu Mendiju. Prvi bi košta 40.000.000 evra, Mendi oko 45.000.000.

Traži se i štoperi, a i Gvardiola -  kao i svi drgugi engleski velikani uostalom - na piku ima Juventusovog Leonarda Bonučija i Virdžija van Dajka iz Sautemptona. Veliko je međutim pitanje da li su mu oni dostupni, a tu se pre svega misli na Bonučija.

Traži se i zadnji vezni, a najviše se razmišlja o Monakovom univerzalcu Fabinju, te Vilijamu Karvalju iz Sportinga.

Što se tiče odlazaka, klub su već napustili Pablo Zabaleta, Gael Kliši, Bakari Sanja, Hezus Navas i Vili Kabaljero (istekli im ugovori), Nolito pregovara o transferu u Betis, klubove traže i Fernando i Keleči Iheanačo, a Siti i kupce za fudbalere sa visokim platama kakvi su Elijakim Mangala, Džo Hart, Samir Nasri i Vilfred Boni. Svi oni su proteklu sezonu proveli na pozajmicama.

Sportski direktor Čiki Begiristajn u akciji. Puno je posla pred njim.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar