Еуфорија у Прагу - Славија шампион Чешке!

Навијачи Славије из Прага еуфорично су прославили прву титулу шампиона Чешке још од 2009. године.  Патњи је дошао крај - Славија првак Чешке после осам година! Тријумфом од 4:0 против Брна тим из чешке престонице освојио трофеј.

Фудбал 28.05.2017 | 13:15
Еуфорија у Прагу - Славија шампион Чешке!
Славија је до четврте титуле од осамостаљења Чешке, а 23. у историји рачунајући и период пре Чехословачке, стигла у последњем колу победом над Брном 4:0.

Прашки клуб је са само једним поразом у сезони прекинуо двогодишњу владавину Викторије Пзлењ која је освојила два бода мање.

Ова два клуба ће у квалификације за Лигу шампиона, Фастав Злин ће директно у Лигу Европе захваљујући трофеју Купа, док ће Спарта, Млада Болеслав и Фастав Злин у квалификације за ово такмичење.

У нижи ранг су елиминисани Храдец Кралове и Прибрам, док се вратила Сигма Оломуц. У последњем колу за друго место у Првој лиги бориће се Бањик Острава и Опава.



Коначно су стигли дани славља за навијаче прашке Славије. Познати клуб освојио је титулу првака Чешке, прву после осам година и то у последњем колу убедљивим тријумфом над гостујућим Брном од 4:0.

На тај начин Славија је задржала два бода предност у односу на Викторију Плзењ која је претходних година заиста била неприкосновена у Чешкој.

Цео посао Славија је практично завршила за само два минута средином другог полувремена. Прво је Михал Фридрих у 26. минуту начео госте из Брна, а три минута касније вођство је дуплирао Станислав Тецл. Исти играч је у 57. минуту повисио на 3:0, а коначан резултат поставио је Микаел Нгаду-Нгађуи.

Занимљиво, пре две године власник прашког клуба постала је кинеска компанија ЦЕФЦ (Цхина Енергy Цомпанy).

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар