Euforija u Pragu - Slavija šampion Češke!

Navijači Slavije iz Praga euforično su proslavili prvu titulu šampiona Češke još od 2009. godine.  Patnji je došao kraj - Slavija prvak Češke posle osam godina! Trijumfom od 4:0 protiv Brna tim iz češke prestonice osvojio trofej.

Fudbal 28.05.2017 | 13:15
Euforija u Pragu - Slavija šampion Češke!
Slavija je do četvrte titule od osamostaljenja Češke, a 23. u istoriji računajući i period pre Čehoslovačke, stigla u poslednjem kolu pobedom nad Brnom 4:0.

Praški klub je sa samo jednim porazom u sezoni prekinuo dvogodišnju vladavinu Viktorije Pzlenj koja je osvojila dva boda manje.

Ova dva kluba će u kvalifikacije za Ligu šampiona, Fastav Zlin će direktno u Ligu Evrope zahvaljujući trofeju Kupa, dok će Sparta, Mlada Boleslav i Fastav Zlin u kvalifikacije za ovo takmičenje.

U niži rang su eliminisani Hradec Kralove i Pribram, dok se vratila Sigma Olomuc. U poslednjem kolu za drugo mesto u Prvoj ligi boriće se Banjik Ostrava i Opava.



Konačno su stigli dani slavlja za navijače praške Slavije. Poznati klub osvojio je titulu prvaka Češke, prvu posle osam godina i to u poslednjem kolu ubedljivim trijumfom nad gostujućim Brnom od 4:0.

Na taj način Slavija je zadržala dva boda prednost u odnosu na Viktoriju Plzenj koja je prethodnih godina zaista bila neprikosnovena u Češkoj.

Ceo posao Slavija je praktično završila za samo dva minuta sredinom drugog poluvremena. Prvo je Mihal Fridrih u 26. minutu načeo goste iz Brna, a tri minuta kasnije vođstvo je duplirao Stanislav Tecl. Isti igrač je u 57. minutu povisio na 3:0, a konačan rezultat postavio je Mikael Ngadu-Ngađui.

Zanimljivo, pre dve godine vlasnik praškog kluba postala je kineska kompanija CEFC (China Energy Company).

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar