ШПА: Барса узела Куп и послала Билбао у Европу!

Барса трофејом Купа ставила катанац на Калдерон! Фудбалери Барселоне савладали су Депортиво Алавес 3:1 (3:1) и освојили Куп краља за крај сезоне у Шпанији.  Бум-трас Барса: Лучо рекао адиос као победник, Каталонци за три минута размонтирали Алавес! Барса освојила Куп краља, 29. пут у историји, Катаи није био у протоколу баскијске екипе.

Фудбал 27.05.2017 | 23:50
ШПА: Барса узела Куп и послала Билбао у Европу!
Каталонци су ривала из Баскије сломили са два гола у надокнади првог полувремена.

Барса је повела преко Лионела Месија у 30. минуту, али само три минута касније Тео Ернандес поравнава резултат.

Међутим, у финишу првог дела игре успедио је прави потов Алавеса у свега три минута. Вођство Барси враћа Нејмар после додавања Андреа Гомеса у 45. минуту.

Тачку на меч у трећем надокнаде ставља Пако Алкасер, након асистенције Месија. Двадесет минута пре краја Дејверсон је погодио мрежу Барсе, али из офсајд позиције.

Александар Катаи и Ненад Крстичић није били ни на клупи за резервне играче Алавеса.

Барселона је освојила 29. трофеј Купа краља, у последњој утакмици која је одиграна на стадиону Атлетико Мадрида Висенте Калдерону.

Барселона је сезону ипак завршила са освојеним трофејом, а тренер Луис Енрике напушта каталонског гиганта уз победу и осмех. Блауграна је освојила шпански Куп краља, пошто је у финалу на мадридском стадиону Висенте Калдерон савладала Алавес са 3:1.

Голове за победника дали су Лионел Меси, Нејмар и Пако Алкасер, а Алавес је то урадио одлични Тео Ернандез. Српски интернационалац Александар Катаи није био ни у протоколу Алавеса за овај окршај.

Занимљиво, прву шансу на утакмици имао је Алавес и то преко Ибаија који је пробао да ударцем са ивице казненог простора да изненади голмана Силесена, али је лопта завршила на стативи.

А онда се Барселона наљутила и три минута касније Лионел Меси је опет пустио мало своје магије. Прихватио је лопту на 16 метара и параболом погодио унутрашњи део стативе па мрежу.

Уследио је малтене експресан одговор баскијске екипе и то какав. Тео Ернандез показао је још једном зашто су га тражили Реал и Барселона.

Послао је праву “ракету“ са неких 18 метара под пречку за велику радост Алавесових присталица, али и за телевизијске шпице.

Међутим, када се Барселона наљути, противници обично прођу као боси по трњу. А управо то се десило Алавесу у завршници првог полувремена.

Андре Гомес, толико пута критикован ове сезоне, пронашао је Нејмара, а Бразилац је вратио Барселону у вођство и трећу годину заредом постигао гол у финалу Купа Краља. То је претходно пошло за руком славном Ференцу Пушкашу.

Испоставиће се да је у трећем минуту судијске надокнаде Пако Алкасер искористио додавање Лионела Месија и повисио на 3:1. У другом полувремена Каталонци су мање више рутински играли и сачували резултат, с тим што је у 71. минуту поништен гол Дејверсоназбог офсајда у којем се нашао фудбалер Алавеса.



Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар