ŠPA: Barsa uzela Kup i poslala Bilbao u Evropu!

Barsa trofejom Kupa stavila katanac na Kalderon! Fudbaleri Barselone savladali su Deportivo Alaves 3:1 (3:1) i osvojili Kup kralja za kraj sezone u Španiji.  Bum-tras Barsa: Lučo rekao adios kao pobednik, Katalonci za tri minuta razmontirali Alaves! Barsa osvojila Kup kralja, 29. put u istoriji, Katai nije bio u protokolu baskijske ekipe.

Fudbal 27.05.2017 | 23:50
ŠPA: Barsa uzela Kup i poslala Bilbao u Evropu!
Katalonci su rivala iz Baskije slomili sa dva gola u nadoknadi prvog poluvremena.

Barsa je povela preko Lionela Mesija u 30. minutu, ali samo tri minuta kasnije Teo Ernandes poravnava rezultat.

Međutim, u finišu prvog dela igre uspedio je pravi potov Alavesa u svega tri minuta. Vođstvo Barsi vraća Nejmar posle dodavanja Andrea Gomesa u 45. minutu.

Tačku na meč u trećem nadoknade stavlja Pako Alkaser, nakon asistencije Mesija. Dvadeset minuta pre kraja Dejverson je pogodio mrežu Barse, ali iz ofsajd pozicije.

Aleksandar Katai i Nenad Krstičić nije bili ni na klupi za rezervne igrače Alavesa.

Barselona je osvojila 29. trofej Kupa kralja, u poslednjoj utakmici koja je odigrana na stadionu Atletiko Madrida Visente Kalderonu.

Barselona je sezonu ipak završila sa osvojenim trofejom, a trener Luis Enrike napušta katalonskog giganta uz pobedu i osmeh. Blaugrana je osvojila španski Kup kralja, pošto je u finalu na madridskom stadionu Visente Kalderon savladala Alaves sa 3:1.

Golove za pobednika dali su Lionel Mesi, Nejmar i Pako Alkaser, a Alaves je to uradio odlični Teo Ernandez. Srpski internacionalac Aleksandar Katai nije bio ni u protokolu Alavesa za ovaj okršaj.

Zanimljivo, prvu šansu na utakmici imao je Alaves i to preko Ibaija koji je probao da udarcem sa ivice kaznenog prostora da iznenadi golmana Silesena, ali je lopta završila na stativi.

A onda se Barselona naljutila i tri minuta kasnije Lionel Mesi je opet pustio malo svoje magije. Prihvatio je loptu na 16 metara i parabolom pogodio unutrašnji deo stative pa mrežu.

Usledio je maltene ekspresan odgovor baskijske ekipe i to kakav. Teo Ernandez pokazao je još jednom zašto su ga tražili Real i Barselona.

Poslao je pravu “raketu“ sa nekih 18 metara pod prečku za veliku radost Alavesovih pristalica, ali i za televizijske špice.

Međutim, kada se Barselona naljuti, protivnici obično prođu kao bosi po trnju. A upravo to se desilo Alavesu u završnici prvog poluvremena.

Andre Gomes, toliko puta kritikovan ove sezone, pronašao je Nejmara, a Brazilac je vratio Barselonu u vođstvo i treću godinu zaredom postigao gol u finalu Kupa Kralja. To je prethodno pošlo za rukom slavnom Ferencu Puškašu.

Ispostaviće se da je u trećem minutu sudijske nadoknade Pako Alkaser iskoristio dodavanje Lionela Mesija i povisio na 3:1. U drugom poluvremena Katalonci su manje više rutinski igrali i sačuvali rezultat, s tim što je u 71. minutu poništen gol Dejversonazbog ofsajda u kojem se našao fudbaler Alavesa.



Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar