ФРА - Куп: ПСЖ ''спасао'' сезону, али једва!

Ди Маријина стрела и несрећни Сисоко обрадовали Париз, Бордо и Лион! Сломљена срца 150. 000 људи у Анжеу! Пари Сен Жермен освојио и други куп ове сезоне.

Фудбал 27.05.2017 | 23:30
ФРА - Куп: ПСЖ ''спасао'' сезону, али једва!
Држао се малени Анже 90 и кусур минута, био на прагу продужетака, евентуалног подвига у финалу Купа Француске и првог тофреја у историји, а онда шок и сломљена срца...

ПСЖ је освојио и други трофеј у сезони, пошто је отпор Анжеа сломио у надоканди времена после корнера Ди Марије и несрећне реакције Исе Сисокоа који је затресао сопствену мрежу. ПСЖ је на невероватан начин дошао до новог трофеја у Купу и сломио срца 150.000 становника Анжеа који су се надали да је ово вече у којој ће бити направљен највећи спортски успех у историји града.

Бранио се Анже у већем делу меча против фаворизованих Светаца и био на прагу чуда. ПСЖ је био бољи, стварао шансе, Матуиди, Кавани, Ди Марија и остали бомбардовали гол Анжеа, али је храбра одбрана аутсајдера одолевала. Чак је Анже био најближи гол у првом полувремену када је његов најбољи играч Никола Пепе погодио стативу са 20 метара.

Кавани је у финишу меча био близу гола, али није успео. Меч је отишао у надокнаду времена, ПСЖ је изборио корнер, а Ди Марија послао стрелу из угла на прву стативу где је Сисоконеспретно интервенисао испред Матудија и погодио сопствену мрежу.

Успеху Светаца су се осим њихових навијача обрадовали у Лиону и Бордоу. Лион захваљујућу поразу Анжеа иде директно у Лигу Европе, а Бордо ће у квалификације за Лигу Европе.

Анже је сломљених срца остао без историјске шансе за трофеј и деби у Европи... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар