FRA - Kup: PSŽ ''spasao'' sezonu, ali jedva!

Di Marijina strela i nesrećni Sisoko obradovali Pariz, Bordo i Lion! Slomljena srca 150. 000 ljudi u Anžeu! Pari Sen Žermen osvojio i drugi kup ove sezone.

Fudbal 27.05.2017 | 23:30
FRA - Kup: PSŽ ''spasao'' sezonu, ali jedva!
Držao se maleni Anže 90 i kusur minuta, bio na pragu produžetaka, eventualnog podviga u finalu Kupa Francuske i prvog tofreja u istoriji, a onda šok i slomljena srca...

PSŽ je osvojio i drugi trofej u sezoni, pošto je otpor Anžea slomio u nadokandi vremena posle kornera Di Marije i nesrećne reakcije Ise Sisokoa koji je zatresao sopstvenu mrežu. PSŽ je na neverovatan način došao do novog trofeja u Kupu i slomio srca 150.000 stanovnika Anžea koji su se nadali da je ovo veče u kojoj će biti napravljen najveći sportski uspeh u istoriji grada.

Branio se Anže u većem delu meča protiv favorizovanih Svetaca i bio na pragu čuda. PSŽ je bio bolji, stvarao šanse, Matuidi, Kavani, Di Marija i ostali bombardovali gol Anžea, ali je hrabra odbrana autsajdera odolevala. Čak je Anže bio najbliži gol u prvom poluvremenu kada je njegov najbolji igrač Nikola Pepe pogodio stativu sa 20 metara.

Kavani je u finišu meča bio blizu gola, ali nije uspeo. Meč je otišao u nadoknadu vremena, PSŽ je izborio korner, a Di Marija poslao strelu iz ugla na prvu stativu gde je Sisokonespretno intervenisao ispred Matudija i pogodio sopstvenu mrežu.

Uspehu Svetaca su se osim njihovih navijača obradovali u Lionu i Bordou. Lion zahvaljujuću porazu Anžea ide direktno u Ligu Evrope, a Bordo će u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Anže je slomljenih srca ostao bez istorijske šanse za trofej i debi u Evropi... 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar