Куп - видео: Тухелово збогом уз пехар!

Дортмундов је куп, Обамејан пресудио са креча! Борусија савладала Ајнтрахт са 2:1, Гаћиновић асистирао за гол пораженог тима.  Славље "милионера" у Берлину, Дортмунду Куп! Головима Усмана Дембелеа и Пјера Емерика Обамејанга Дортмунд савладао Франкфурт и освојио "ДФБ покал".

Фудбал 27.05.2017 | 22:30
Куп - видео: Тухелово збогом уз пехар!
Томас Тухел одлази уздигнута чела из Дортмунда и са пехаром немачког купа у рукама! Борусија је у великом финалу на олимпијском стадиону у Берлину савладала Ајнтрахт из Франкфурта са 2:1 и освојила четврти пут то такмичење у клупској историји.

Теже него што се очекивало су Милионери осигурали пехар, а Ајнтрахт се показао као више него достојан ривал и најавио да се можда и сам враћа на стазе успеха на којима је био до пре две деценије.

Тухелова екипа је победоносни гол постигла из пенала, али дилеме нема, заиста је био ударац за најстрожу казну, а голман Ајнтрахта Лукас Храдецкинаправио је прекршај на противничком играчу.

За судију Дениза Ајтекина није било никакве дилеме. А гол са беле тачке вредан трофеја постигао је Пјер Емерик Обамејан којем је ово такође можда био опроштајни меч у дресу Борусије Дортмунд.

Ваља напоменути да је веома добру партију за екипу Ајнтрахта пружио српски интернационалац Мијат Гаћиновић који је у 29. минуту практично спојио са голом Анту Ребића, а хрватски фудбалер је у маниру расног стрелца изједначио.

Борусија је веома добро почела утакмицу, а у осмом минуту Усман Дембеле је после лепог соло продора и неколико врхунских дриблинга послао лопту под пречку.



Нису за "џабе" избацили Бајерн из Минхена...

Фудбалери Дортмунда су и на последњем степенику ка трофеју немачког Купа уписали победу и тако сезону крунисали једним пехаром, утешним, али врло важним за екипу Томаса Тухела. У финалу у Берлину - БВБ је победио франкфуртски Ајнтрахт 2:1 (1:1).

То је тек четврти трофеј "ДФБ покала" за "милионере" који су претходни освојили још 2012. године, а између та два изгубили су чак три финала.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар