Kup - video: Tuhelovo zbogom uz pehar!

Dortmundov je kup, Obamejan presudio sa kreča! Borusija savladala Ajntraht sa 2:1, Gaćinović asistirao za gol poraženog tima.  Slavlje "milionera" u Berlinu, Dortmundu Kup! Golovima Usmana Dembelea i Pjera Emerika Obamejanga Dortmund savladao Frankfurt i osvojio "DFB pokal".

Fudbal 27.05.2017 | 22:30
Kup - video: Tuhelovo zbogom uz pehar!
Tomas Tuhel odlazi uzdignuta čela iz Dortmunda i sa peharom nemačkog kupa u rukama! Borusija je u velikom finalu na olimpijskom stadionu u Berlinu savladala Ajntraht iz Frankfurta sa 2:1 i osvojila četvrti put to takmičenje u klupskoj istoriji.

Teže nego što se očekivalo su Milioneri osigurali pehar, a Ajntraht se pokazao kao više nego dostojan rival i najavio da se možda i sam vraća na staze uspeha na kojima je bio do pre dve decenije.

Tuhelova ekipa je pobedonosni gol postigla iz penala, ali dileme nema, zaista je bio udarac za najstrožu kaznu, a golman Ajntrahta Lukas Hradeckinapravio je prekršaj na protivničkom igraču.

Za sudiju Deniza Ajtekina nije bilo nikakve dileme. A gol sa bele tačke vredan trofeja postigao je Pjer Emerik Obamejan kojem je ovo takođe možda bio oproštajni meč u dresu Borusije Dortmund.

Valja napomenuti da je veoma dobru partiju za ekipu Ajntrahta pružio srpski internacionalac Mijat Gaćinović koji je u 29. minutu praktično spojio sa golom Antu Rebića, a hrvatski fudbaler je u maniru rasnog strelca izjednačio.

Borusija je veoma dobro počela utakmicu, a u osmom minutu Usman Dembele je posle lepog solo prodora i nekoliko vrhunskih driblinga poslao loptu pod prečku.



Nisu za "džabe" izbacili Bajern iz Minhena...

Fudbaleri Dortmunda su i na poslednjem stepeniku ka trofeju nemačkog Kupa upisali pobedu i tako sezonu krunisali jednim peharom, utešnim, ali vrlo važnim za ekipu Tomasa Tuhela. U finalu u Berlinu - BVB je pobedio frankfurtski Ajntraht 2:1 (1:1).

To je tek četvrti trofej "DFB pokala" za "milionere" koji su prethodni osvojili još 2012. godine, a između ta dva izgubili su čak tri finala.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar