Селтик у надокнади до дупле круне!

Екипа Селтика савладала је Абердин са 2:1 у финалу шкотског ФА Купа.  Селтикова машина не стаје! Роџерсов трећи трофеј у Глазгову! Голом Тома Рогића у судијској надокнади Селтик против Абердина освојио шкотски ФА куп.

Фудбал 27.05.2017 | 21:30
Селтик у надокнади до дупле круне!
Изабраници Брендана Роџерса славили су у борби за трофеј голом Тома Рогића у 92. минуту утакмице.

Ипак да ово неће бити лак посао за Селтик видело се у деветом минуту када је Џонатан Хејс на асистеницију Ника Мекгина донео предност другопласираној екипи шкотског шампионта.

Међутим, шампион Шкотске одговорио је само два минута касније, када је Калум Мекгрегор асистирао, а Стјуарт Армстронг поравнао резултат.

До краја утакмице играло се са доста интензитета, али до одлучујућег гола чекало се до краја, пошто је у 92. Аустралијанац Том Рогић донео велико славље навијачима Слетика.

Ово је био први ФА трофеј овог клуба још од 2013. године, укупно 37, па сада имају четири више од ’љутог’ ривала Ренџерса.

Каква сезона за Селтик! Брендан Роџерс вероватно ни у најлуђим сновима није могао да замисли да ће на истеку прве године у славном клубу у рукама имати чак три пехара.

Келти су сезону завршили освајањем шкотског ФА купа победом над Абердином од 2:1. И то не било каквом, већ голом Тома Рогића у другом минуту судијске надокнаде.

А све је почело тако добро за Абердин који је повео у деветом минуту преко Џонија Хејса. Само два минута трајала је радост навијача Абердина, пошто је у 11. Стјуарт Армстронг донео изједначење Селтику.

И нападали су Келти у наставку утакмице, створили више прилика за погодак, али деловало је да ће мећ отићи у продужетке. А онда је Том Рогић у једном од последњих напада регуларног тока после соло продора затресао мрежу несрећеног Абердина.

Селтик је претходно под Роџерсовим вођством освојио титулу првака и шкотски Лига куп.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар