Seltik u nadoknadi do duple krune!

Ekipa Seltika savladala je Aberdin sa 2:1 u finalu škotskog FA Kupa.  Seltikova mašina ne staje! Rodžersov treći trofej u Glazgovu! Golom Toma Rogića u sudijskoj nadoknadi Seltik protiv Aberdina osvojio škotski FA kup.

Fudbal 27.05.2017 | 21:30
Seltik u nadoknadi do duple krune!
Izabranici Brendana Rodžersa slavili su u borbi za trofej golom Toma Rogića u 92. minutu utakmice.

Ipak da ovo neće biti lak posao za Seltik videlo se u devetom minutu kada je Džonatan Hejs na asisteniciju Nika Mekgina doneo prednost drugoplasiranoj ekipi škotskog šampionta.

Međutim, šampion Škotske odgovorio je samo dva minuta kasnije, kada je Kalum Mekgregor asistirao, a Stjuart Armstrong poravnao rezultat.

Do kraja utakmice igralo se sa dosta intenziteta, ali do odlučujućeg gola čekalo se do kraja, pošto je u 92. Australijanac Tom Rogić doneo veliko slavlje navijačima Sletika.

Ovo je bio prvi FA trofej ovog kluba još od 2013. godine, ukupno 37, pa sada imaju četiri više od ’ljutog’ rivala Rendžersa.

Kakva sezona za Seltik! Brendan Rodžers verovatno ni u najluđim snovima nije mogao da zamisli da će na isteku prve godine u slavnom klubu u rukama imati čak tri pehara.

Kelti su sezonu završili osvajanjem škotskog FA kupa pobedom nad Aberdinom od 2:1. I to ne bilo kakvom, već golom Toma Rogića u drugom minutu sudijske nadoknade.

A sve je počelo tako dobro za Aberdin koji je poveo u devetom minutu preko Džonija Hejsa. Samo dva minuta trajala je radost navijača Aberdina, pošto je u 11. Stjuart Armstrong doneo izjednačenje Seltiku.

I napadali su Kelti u nastavku utakmice, stvorili više prilika za pogodak, ali delovalo je da će meć otići u produžetke. A onda je Tom Rogić u jednom od poslednjih napada regularnog toka posle solo prodora zatresao mrežu nesrećenog Aberdina.

Seltik je prethodno pod Rodžersovim vođstvom osvojio titulu prvaka i škotski Liga kup.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar