Арсенал рекордни 13. пут до трофеја ФА Купа!

Екипе Арсенала победила је на Вемблију Челси са 2:1 у финалу ФА Купа.  Арсенал до трофеја, спаса сезоне и рекорда уз судијску помоћ, Челси без дупле круне! На потезу је Венгер. . . ! Плавци изједначили са играчем мање, а онда добили хладан туш.

Фудбал 27.05.2017 | 21:00
Арсенал рекордни 13. пут до трофеја ФА Купа!
Доминацију из Премијер лиге, Челси није потврдио дуплом круном! У одличном финалу на Вемблију, Арсенал је спасао сезону и сервирао мини освету градском ривалу - 2:1!

Споран гол Санчеза, црвени картон Мозеса, боља игра и већи број шанси за Арсенал су обележили финале. Успео је Челси да изједначи и са играчем мање, али је убрзо добио хладан туш када је Рамзипостигао победоносни гол. Упркос контроверзном голу за вођство, Арсенал је заслужио трофеј. Уз неколико јунака тријумфа...

Венгер је сезону ипак успео да заврши освајањем трофеја. Да ли и каријеру у Арсеналу?

Први јунак Арсеналове победе је судија Тејлор. Арсенал је повео у четвртом из контроверзног гола. Очигледно је било да је Алексис Санчез примирио лопту руком и гурнуо је у фор према Рамзију и голу Челсија. Рамзи је био у офсајду, помоћник је подигао заставицу, али је Тејлор дао знак да се игра. Санчез је акцију крунисао голом о којем ће се дуго причати... Није био регуларан!

Беснели су Челсијеви играчи због одлуке судије Тејлора, али им то није помогло. У наставку је Арсенал доминирао. Два пута је Кејхил избацивао лопту са гол-линије у првом полувремену, Челси није личио на ону машинерију из Премијер лиге. Имао је само једну добру шансу коју је осујетио данас одлични Мертезакер.

Покушао је Челси притиском у другом полувремену и када је изгледало да преузима доминацију на терену, Мозес је пуцао у колена сопственом тиму у 68. минуту. Зарадио је други жути картон због глупог и очигледног симулирања. Он је био други „јунак“ Арсеналове победе.

И поред тога, Челси је успео да изједначи са играчем мање. Осам минута после Мозесовог искључења, Дијего Коста је коначно дочекао праву шансу и отарасио се Холдинга. наместио се на шут и немилосрдно погодио мрежу Тобџија. Челси је оживео и после само три минута доживео нови хладан туш!

Резервиста Жиру је у првом контакту са лоптом идеално асистирао Рамзију који се убацио из другог плана на повратну лопту и главом матирао немоћног Куртоу. Трећи јунак победе!

Арсенал ту предност није пропустио до краја. Иако је Челси још једном био на прагу изједначења. Оспина је у 86. минуту сјајном интервенцијом спречио Косту да опет изједначи. Он је био четврти јунак Арсеналове победе, а Озил је пропустио шансу да пре надоканде времена реши шитање победника.

Арсенал ипак са освојеним трофејом завршава најгору сезону у последњих 18 година. Рекордним 13. пехаром у ФА Купу, трећим у последње четири године.

Шта ће сада урадити Арсен Венгер?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар