Arsenal rekordni 13. put do trofeja FA Kupa!

Ekipe Arsenala pobedila je na Vembliju Čelsi sa 2:1 u finalu FA Kupa.  Arsenal do trofeja, spasa sezone i rekorda uz sudijsku pomoć, Čelsi bez duple krune! Na potezu je Venger. . . ! Plavci izjednačili sa igračem manje, a onda dobili hladan tuš.

Fudbal 27.05.2017 | 21:00
Arsenal rekordni 13. put do trofeja FA Kupa!
Dominaciju iz Premijer lige, Čelsi nije potvrdio duplom krunom! U odličnom finalu na Vembliju, Arsenal je spasao sezonu i servirao mini osvetu gradskom rivalu - 2:1!

Sporan gol Sančeza, crveni karton Mozesa, bolja igra i veći broj šansi za Arsenal su obeležili finale. Uspeo je Čelsi da izjednači i sa igračem manje, ali je ubrzo dobio hladan tuš kada je Ramzipostigao pobedonosni gol. Uprkos kontroverznom golu za vođstvo, Arsenal je zaslužio trofej. Uz nekoliko junaka trijumfa...

Venger je sezonu ipak uspeo da završi osvajanjem trofeja. Da li i karijeru u Arsenalu?

Prvi junak Arsenalove pobede je sudija Tejlor. Arsenal je poveo u četvrtom iz kontroverznog gola. Očigledno je bilo da je Aleksis Sančez primirio loptu rukom i gurnuo je u for prema Ramziju i golu Čelsija. Ramzi je bio u ofsajdu, pomoćnik je podigao zastavicu, ali je Tejlor dao znak da se igra. Sančez je akciju krunisao golom o kojem će se dugo pričati... Nije bio regularan!

Besneli su Čelsijevi igrači zbog odluke sudije Tejlora, ali im to nije pomoglo. U nastavku je Arsenal dominirao. Dva puta je Kejhil izbacivao loptu sa gol-linije u prvom poluvremenu, Čelsi nije ličio na onu mašineriju iz Premijer lige. Imao je samo jednu dobru šansu koju je osujetio danas odlični Mertezaker.

Pokušao je Čelsi pritiskom u drugom poluvremenu i kada je izgledalo da preuzima dominaciju na terenu, Mozes je pucao u kolena sopstvenom timu u 68. minutu. Zaradio je drugi žuti karton zbog glupog i očiglednog simuliranja. On je bio drugi „junak“ Arsenalove pobede.

I pored toga, Čelsi je uspeo da izjednači sa igračem manje. Osam minuta posle Mozesovog isključenja, Dijego Kosta je konačno dočekao pravu šansu i otarasio se Holdinga. namestio se na šut i nemilosrdno pogodio mrežu Tobdžija. Čelsi je oživeo i posle samo tri minuta doživeo novi hladan tuš!

Rezervista Žiru je u prvom kontaktu sa loptom idealno asistirao Ramziju koji se ubacio iz drugog plana na povratnu loptu i glavom matirao nemoćnog Kurtou. Treći junak pobede!

Arsenal tu prednost nije propustio do kraja. Iako je Čelsi još jednom bio na pragu izjednačenja. Ospina je u 86. minutu sjajnom intervencijom sprečio Kostu da opet izjednači. On je bio četvrti junak Arsenalove pobede, a Ozil je propustio šansu da pre nadokande vremena reši šitanje pobednika.

Arsenal ipak sa osvojenim trofejom završava najgoru sezonu u poslednjih 18 godina. Rekordnim 13. peharom u FA Kupu, trećim u poslednje četiri godine.

Šta će sada uraditi Arsen Venger?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar