Партизан - тим за финале: Два дебитанта против Звезде!

Нема Тавамбе, игра Михајловић! Очекиван избор Марка Николића у борби за Куп Србије.

Фудбал 27.05.2017 | 12:30
Партизан - тим за финале: Два дебитанта против Звезде!
САСТАВ ПАРТИЗАНА ЗА ФИНАЛЕ КУПА (4-2-3-1): Немања Стевановић – Вулићевић, Миленковић, Остојић, Ел Монир – Јевтовић, Косовић – Јанковић, Леонардо, Михајловић – Ђурђевић.

Тим који добија се не мења. Скоро исти онај који је играо пре пет дана и оверио титулу, напашће и други трофеј у сезони. Марко Николић одлучио је да „препише“ десеторицу из сусрета са Младости из Лучана, те нема изненађења у Партизановој екипи пројектованој за мегдан са Црвеном звездом, у финалу Купа Србије (субота, 18.00).

Уз само једну, очекивану, измену.

Суспендованог Немању Милетића (два жута картона у такмичењу) на позицији левог бека мењаће Либијац Мохамед ел Монир. Место повређеног Евертона Луиза – о чијој смо повреди писали јутрос – заузеће Небојша Косовић, у пару са Марком Јевтовићем на централним позицијама везног реда имаће задатак да разгради нападе црвено-белих и донесе стабилност у игри свог тима. С обзиром да је Милан Радин на неколико мечева одрадио добар посао било је мишљења да ли да почне, међутим, како је Косовићстандардан, има више утакмица у „ногама“ и већ је био актер четири вечита дербија одлучено је да се ништа не дира.

У Партизану доста очекују од Марка Јанковића на позицији десног крила, с обзиром на учинак у финишу сезоне, док су за голове задужени Леонардо да Силва Соза и Урош Ђурђевић. У односу на претходни дуел са Звездом, кад је представљао тактичко изненађење, Леандре Тавамба ће овога пута почети на клупи, што значи и малу промену формације у односу на утакмицу из првог кола плеј-офа. Односно, Немања Михајловић ће на позицији левог крила, на коме је „оживео“ у финишу сезоне.

Занимљиво је да ће, осим Ел Монира, први пут у дресу црно-белих против Црвене зведе заиграти голман Немања Стевановић. Њих двојица дебитују на мечевима са највећим ривалом.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар