Partizan - tim za finale: Dva debitanta protiv Zvezde!

Nema Tavambe, igra Mihajlović! Očekivan izbor Marka Nikolića u borbi za Kup Srbije.

Fudbal 27.05.2017 | 12:30
Partizan - tim za finale: Dva debitanta protiv Zvezde!
SASTAV PARTIZANA ZA FINALE KUPA (4-2-3-1): Nemanja Stevanović – Vulićević, Milenković, Ostojić, El Monir – Jevtović, Kosović – Janković, Leonardo, Mihajlović – Đurđević.

Tim koji dobija se ne menja. Skoro isti onaj koji je igrao pre pet dana i overio titulu, napašće i drugi trofej u sezoni. Marko Nikolić odlučio je da „prepiše“ desetoricu iz susreta sa Mladosti iz Lučana, te nema iznenađenja u Partizanovoj ekipi projektovanoj za megdan sa Crvenom zvezdom, u finalu Kupa Srbije (subota, 18.00).

Uz samo jednu, očekivanu, izmenu.

Suspendovanog Nemanju Miletića (dva žuta kartona u takmičenju) na poziciji levog beka menjaće Libijac Mohamed el Monir. Mesto povređenog Evertona Luiza – o čijoj smo povredi pisali jutros – zauzeće Nebojša Kosović, u paru sa Markom Jevtovićem na centralnim pozicijama veznog reda imaće zadatak da razgradi napade crveno-belih i donese stabilnost u igri svog tima. S obzirom da je Milan Radin na nekoliko mečeva odradio dobar posao bilo je mišljenja da li da počne, međutim, kako je Kosovićstandardan, ima više utakmica u „nogama“ i već je bio akter četiri večita derbija odlučeno je da se ništa ne dira.

U Partizanu dosta očekuju od Marka Jankovića na poziciji desnog krila, s obzirom na učinak u finišu sezone, dok su za golove zaduženi Leonardo da Silva Soza i Uroš Đurđević. U odnosu na prethodni duel sa Zvezdom, kad je predstavljao taktičko iznenađenje, Leandre Tavamba će ovoga puta početi na klupi, što znači i malu promenu formacije u odnosu na utakmicu iz prvog kola plej-ofa. Odnosno, Nemanja Mihajlović će na poziciji levog krila, na kome je „oživeo“ u finišu sezone.

Zanimljivo je da će, osim El Monira, prvi put u dresu crno-belih protiv Crvene zvede zaigrati golman Nemanja Stevanović. Njih dvojica debituju na mečevima sa najvećim rivalom.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar