Милан уцјењује Донаруму: Потпиши или не играш!

Најбољи млади голман света 18-годишњи Ђанлуиђи Донарума добио је ултиматум његовог матичног клуба.  Ултиматум најбољем младом голману Европе: Нови уговор до 30. јуна или летиш на трибине! Иза целе приче о одуговлачењу стоји менаџер Мино Рајола, Милан нуди драстично повећање плате, Донарума чека. . .

Фудбал 29.05.2017 | 09:00
Милан уцјењује Донаруму: Потпиши или не играш!
Италијански медији преносе да ће ако не потпише нови уговор који му нуде Росонери, Донарума наредну сезону провести на трибинама.

С обзиром на то да је важећи уговор потписао као малолетник, тај није могао трајати дуже него до јуна 2018. и по том стипендијском уговору зарађује годишње минималних 250 хиљада евра.

Што је још важније, око његовог новог уговора, првог "пунолетног“, Милан преговара с његовим менаџером.

Мино Раиола заступа Ибрахимовића и Погбу, а познат је а као један од најтежих преговарача у менаџерском свету и не прихвата између три и три по милиона евра, колико Милан новим уговором нуди Донаруми.

Овакав застој у преговорима једва је дочекао Манчестер Сити који према писању италијанских медија, чека с понудом од 70 милиона евра како би откупио Доннаруму годину дана пре краја његовог уговора с Миланом.

Росонерима би тај трансфер донео огроман профит с обзиром да је млади голман поникао у клубу, али нови кинески власници желе да задрже "домаћег дечка" и љубимца навијача.

Почело је опасно да кува на „Сан Сиру“. Статус Ђанлиђија Донаруме, виђеног као стуба око кога ће Милан градити будућност, уопште није тако известан. Посебно не после вести које су у ове суботе „запалиле“ Италију, а тичу се ултиматума славног клуба најперспективнијем голману Европе.

Он гласи:

„Или ћеш да потпишеш нови уговор за нас или ћемо да те отерамо на трибине“.

Јасан притисак на Ђиђија, коме актуелна сарадња са Росонерма истиче наредног лета. Милан жели да се обезбеди и одбије налете Јувентуса који га види као наследника Ђанлуиђија Буфона и Манчестер Ситија, вољног да га приволи у екипу Пепа Гвардиоле. Семоструки првак Европе је свестан да уласком у завршну годину уговора доста ризикује и зато је Донарумипоставио рок до 30. јуна да прихвати услове новог уговора.

Они су драстично бољи него садашњи. Милан је понудио вишегодишњу сарадњу (на четири или пет сезона) вредну 3.500.000 евра годишње. Колика је то разлика у односу на тренутну зараду илуструје податак да је као тинејџер потписао уговор по коме прима 250.000 евра.

Донарумина жеља да остане није спорна. Црв сумње да договор није близу унео је његов менаџер, Мино Рајола. Према наводима Газете дело спорт, Тутоспорта и Републике, познати агент жели да одведе Ђиђија у јачи клуб, гда би му обезбедио „јача“ примања. Самим тим и себи „маснију“ провизију. Отуда и информација да је Сити припремио 70.000.000 евра за обештећење, али и да му у трку могао да се умеша Манчестер јунајтед уколико се Давид де Хеа пресели у Реал Мадрид. Према истим наводима, Рајола ће следеће седмице допутовати у Милано на састанак са новим директорима Милана Марком Фасонеом и Масимом Мирабељијем, па би после тога све требало да буде јасније.

Није искључено да је прича о ултиматуму покушај Милана да изврши медијски притисак на Донаруму и да узбурка духове, посебно што су и садашњи и бивши играчи овог клуба опседнути жељом да 18-годишњи голман остане међу стативама.

„Донарума зна да може да постане икона Милана. Пред њим је још 20 година каријере, у прилици је да испише историју овог клуба. Надам се да ће остати. Једини савет који могу да му дам јесте да је постати заштитни знак једног клуба много вредније од новца који би добио у другом“, рекао је пре неколико дана Ђенаро Гатузо, бивши првотимац Росонера.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар