Milan ucjenjuje Donarumu: Potpiši ili ne igraš!

Najbolji mladi golman sveta 18-godišnji Đanluiđi Donaruma dobio je ultimatum njegovog matičnog kluba.  Ultimatum najboljem mladom golmanu Evrope: Novi ugovor do 30. juna ili letiš na tribine! Iza cele priče o odugovlačenju stoji menadžer Mino Rajola, Milan nudi drastično povećanje plate, Donaruma čeka. . .

Fudbal 29.05.2017 | 09:00
Milan ucjenjuje Donarumu: Potpiši ili ne igraš!
Italijanski mediji prenose da će ako ne potpiše novi ugovor koji mu nude Rosoneri, Donaruma narednu sezonu provesti na tribinama.

S obzirom na to da je važeći ugovor potpisao kao maloletnik, taj nije mogao trajati duže nego do juna 2018. i po tom stipendijskom ugovoru zarađuje godišnje minimalnih 250 hiljada evra.

Što je još važnije, oko njegovog novog ugovora, prvog "punoletnog“, Milan pregovara s njegovim menadžerom.

Mino Raiola zastupa Ibrahimovića i Pogbu, a poznat je a kao jedan od najtežih pregovarača u menadžerskom svetu i ne prihvata između tri i tri po miliona evra, koliko Milan novim ugovorom nudi Donarumi.

Ovakav zastoj u pregovorima jedva je dočekao Mančester Siti koji prema pisanju italijanskih medija, čeka s ponudom od 70 miliona evra kako bi otkupio Donnarumu godinu dana pre kraja njegovog ugovora s Milanom.

Rosonerima bi taj transfer doneo ogroman profit s obzirom da je mladi golman ponikao u klubu, ali novi kineski vlasnici žele da zadrže "domaćeg dečka" i ljubimca navijača.

Počelo je opasno da kuva na „San Siru“. Status Đanliđija Donarume, viđenog kao stuba oko koga će Milan graditi budućnost, uopšte nije tako izvestan. Posebno ne posle vesti koje su u ove subote „zapalile“ Italiju, a tiču se ultimatuma slavnog kluba najperspektivnijem golmanu Evrope.

On glasi:

„Ili ćeš da potpišeš novi ugovor za nas ili ćemo da te oteramo na tribine“.

Jasan pritisak na Điđija, kome aktuelna saradnja sa Rosonerma ističe narednog leta. Milan želi da se obezbedi i odbije nalete Juventusa koji ga vidi kao naslednika Đanluiđija Bufona i Mančester Sitija, voljnog da ga privoli u ekipu Pepa Gvardiole. Semostruki prvak Evrope je svestan da ulaskom u završnu godinu ugovora dosta rizikuje i zato je Donarumipostavio rok do 30. juna da prihvati uslove novog ugovora.

Oni su drastično bolji nego sadašnji. Milan je ponudio višegodišnju saradnju (na četiri ili pet sezona) vrednu 3.500.000 evra godišnje. Kolika je to razlika u odnosu na trenutnu zaradu ilustruje podatak da je kao tinejdžer potpisao ugovor po kome prima 250.000 evra.

Donarumina želja da ostane nije sporna. Crv sumnje da dogovor nije blizu uneo je njegov menadžer, Mino Rajola. Prema navodima Gazete delo sport, Tutosporta i Republike, poznati agent želi da odvede Điđija u jači klub, gda bi mu obezbedio „jača“ primanja. Samim tim i sebi „masniju“ proviziju. Otuda i informacija da je Siti pripremio 70.000.000 evra za obeštećenje, ali i da mu u trku mogao da se umeša Mančester junajted ukoliko se David de Hea preseli u Real Madrid. Prema istim navodima, Rajola će sledeće sedmice doputovati u Milano na sastanak sa novim direktorima Milana Markom Fasoneom i Masimom Mirabeljijem, pa bi posle toga sve trebalo da bude jasnije.

Nije isključeno da je priča o ultimatumu pokušaj Milana da izvrši medijski pritisak na Donarumu i da uzburka duhove, posebno što su i sadašnji i bivši igrači ovog kluba opsednuti željom da 18-godišnji golman ostane među stativama.

„Donaruma zna da može da postane ikona Milana. Pred njim je još 20 godina karijere, u prilici je da ispiše istoriju ovog kluba. Nadam se da će ostati. Jedini savet koji mogu da mu dam jeste da je postati zaštitni znak jednog kluba mnogo vrednije od novca koji bi dobio u drugom“, rekao je pre nekoliko dana Đenaro Gatuzo, bivši prvotimac Rosonera.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar