Ђуровски и финале Купа - 3/4!

Звездин тренер сутра има шансу да задржи стопостотан учинак као тренер, али и да настави бербу трофеја у најмасовнијем такмичењу. . .

Фудбал 27.05.2017 | 08:15
Ђуровски и финале Купа - 3/4!
Већина навијача Црвене звезде сећа се 2007. године и финалне утакмице Купа Србије у којој су црвено-бели савладали Војводину головима Огњена Коромана и Душана Ђокића. Био је то први званични Куп Србије и част да га освоји имао је клуб са Маракане који је тада са клупе предводио Бошко Ђуровски.

Занимљиво, Ђуровски је и као играч Звезде имао много успеха у финалима. У првом покушају, додуше, није успео да се домогне пехара, јер је 1980. године бољи од Београђана био Динамо. Две године касније, Црвена звезда се Загрепчанима реванширала и у финалу славила, а стандардни члан прве поставе тада је био и Ђуровски. И други пехар Купа као фудбалер, актуелни тренер Звезде освојио је после победе над Динамом 1985. године.

Да се ради о правој црвено-белој талији показује податак да га 1984. године није било у саставу у финалу против сплитског Хајдука и српски тим није успео да се домогне трофеја...

Звездин тренер ће сутра имати прилику да задржи стопостотан учинак као шеф стручног штаба, и освоји 25. трофеј Купа за Црвену звезду. Укупно, Ђуровски има учинак 3/4 - четири финала и три победе...

Извор: моззартспорт

фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар