Đurovski i finale Kupa - 3/4!

Zvezdin trener sutra ima šansu da zadrži stopostotan učinak kao trener, ali i da nastavi berbu trofeja u najmasovnijem takmičenju. . .

Fudbal 27.05.2017 | 08:15
Đurovski i finale Kupa - 3/4!
Većina navijača Crvene zvezde seća se 2007. godine i finalne utakmice Kupa Srbije u kojoj su crveno-beli savladali Vojvodinu golovima Ognjena Koromana i Dušana Đokića. Bio je to prvi zvanični Kup Srbije i čast da ga osvoji imao je klub sa Marakane koji je tada sa klupe predvodio Boško Đurovski.

Zanimljivo, Đurovski je i kao igrač Zvezde imao mnogo uspeha u finalima. U prvom pokušaju, doduše, nije uspeo da se domogne pehara, jer je 1980. godine bolji od Beograđana bio Dinamo. Dve godine kasnije, Crvena zvezda se Zagrepčanima revanširala i u finalu slavila, a standardni član prve postave tada je bio i Đurovski. I drugi pehar Kupa kao fudbaler, aktuelni trener Zvezde osvojio je posle pobede nad Dinamom 1985. godine.

Da se radi o pravoj crveno-beloj taliji pokazuje podatak da ga 1984. godine nije bilo u sastavu u finalu protiv splitskog Hajduka i srpski tim nije uspeo da se domogne trofeja...

Zvezdin trener će sutra imati priliku da zadrži stopostotan učinak kao šef stručnog štaba, i osvoji 25. trofej Kupa za Crvenu zvezdu. Ukupno, Đurovski ima učinak 3/4 - četiri finala i tri pobede...

Izvor: mozzartsport

foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar