26. 5. 1999. године: Највећи Јунајтедов тријумф и најтежи Бајернов пораз!

Мај месец је, док ишчекујемо свако наредно финале Лиге шампиона, резервисан за сећања на она претходна која су обележила историју фудбала. Једно такво одиграно је на данашњи дан 1999. године на Барселонином Ноу Кампу.

Фудбал 26.05.2017 | 21:45
26. 5. 1999. године: Највећи Јунајтедов тријумф и најтежи Бајернов пораз!
У Србији памте га и по бесомучном гранатирању од стране НАТО пакта, па је много оних који су финале морали да гледају у репризи, или у неком од снимака наредних дана.   

А финале је заиста било за анале. Нико никада - и вероватно никада и неће - није успео да у надокнади времена у року од деведесетак секунди пораз претвори у величанствену победу. Тако нешто пошло је за руком Сер Алексу Фергусону и његовом Манчестеру и то не против било кога, већ против Бајерна 2:1 (0:1).

И статистика и ток сусрета, све је без икакве дилеме било на страни немачког тима. Од 6. минуту голом Марија Баслера из слободног ударца Баварци су водили са 1:0. Мемет Шол је после дивног лоба погодио погодио стативу гола Петера Шмајхела, а Карстен Јанкер мало касније пречку, након што је прелепо гађао полумаказицама.

И то није све. Било је још подоста шанси да Бајерн реши то финала. Нико није ни сањао -понајмање навијачи немачког великана - каква драма следи. Ко се не сећа добро, Фергије кључне потезе повукао у 67. и 81. минуту. Прво је на терен послао Тедија Шерингема, а онда Оле Гунара Солскјера. 

Оно што долази тешко је описати речима. Највећи Јунајтедов тријумф и најтежи Бајернов пораз...



Манчестер Јунајтед: Шмајхел, Невил, Јонсен, Стам, Ирвин, Гигс, Бекам, Бат, Бломквист, Јорк, Кол.

Бајерн: Кан, Матеус, Бабел, Линке, Куфур, Тарнат, Јеремис, Ефенберг, Баслер, Јанкер, Циклер. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар