Готово је! Обамејан одлази!

Обамејан поручио управи Дортмунда – пустите ме да одем! Време је да европски гиганти одреше кесу, како би у своје редове покушали да доведу најбољег стрелца Бундеслиге.

Фудбал 28.05.2017 | 16:30
Готово је! Обамејан одлази!
Мотив више не постоји. Плеј Емерик Обамајан тражио је од управе Борусије из Дортмунда да га пусти да оде из клуба, а све то наводно проузроковала је још једна промашена сезона у којој су Милионери остали без шампиоске титуле.

Ипак, Габонац је одиграо на врхунском нивоу, био је најбољи стрелац Бундеслиге са 31 постигнутим поготком, па је очигледно свестан да је сада идеалан тренутак за одлазак у неку квалитетнију средину.

Како пише Билд, Обамејан (27) се још у понедељак састао са извршним директором Дортмунда Хансом Јоакимом Вацкеом, где му је саопштио своју одлуку, без обзира што му је до краја актуелног уговора остало још три године.

За његове услуге озбиљно су заинтетресована два гиганта из Манчестера, али и Пари Сен Жермен и Челси, док се брзоноги голгетер раније повезивао и са Реал Мадридом, који би могао свима да поквари планове уколико уђе у игру.

Претпоставља се да би Борусија могла инкасира око 45.000.000 евра од обештећења, мада је кинески Тјанђин био спреман да понуди и дупло већу суму. Али, тешко се може очекивати да ће Обамејан заобићи европске гиганте и посегнути за егзотичним путовањем.

Габонац је у Немачкој играо у последње четири сезоне и на 188 мечева у свим такмичењима постигао 119 голова.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар