Gotovo je! Obamejan odlazi!

Obamejan poručio upravi Dortmunda – pustite me da odem! Vreme je da evropski giganti odreše kesu, kako bi u svoje redove pokušali da dovedu najboljeg strelca Bundeslige.

Fudbal 28.05.2017 | 16:30
Gotovo je! Obamejan odlazi!
Motiv više ne postoji. Plej Emerik Obamajan tražio je od uprave Borusije iz Dortmunda da ga pusti da ode iz kluba, a sve to navodno prouzrokovala je još jedna promašena sezona u kojoj su Milioneri ostali bez šampioske titule.

Ipak, Gabonac je odigrao na vrhunskom nivou, bio je najbolji strelac Bundeslige sa 31 postignutim pogotkom, pa je očigledno svestan da je sada idealan trenutak za odlazak u neku kvalitetniju sredinu.

Kako piše Bild, Obamejan (27) se još u ponedeljak sastao sa izvršnim direktorom Dortmunda Hansom Joakimom Vackeom, gde mu je saopštio svoju odluku, bez obzira što mu je do kraja aktuelnog ugovora ostalo još tri godine.

Za njegove usluge ozbiljno su zaintetresovana dva giganta iz Mančestera, ali i Pari Sen Žermen i Čelsi, dok se brzonogi golgeter ranije povezivao i sa Real Madridom, koji bi mogao svima da pokvari planove ukoliko uđe u igru.

Pretpostavlja se da bi Borusija mogla inkasira oko 45.000.000 evra od obeštećenja, mada je kineski Tjanđin bio spreman da ponudi i duplo veću sumu. Ali, teško se može očekivati da će Obamejan zaobići evropske gigante i posegnuti za egzotičnim putovanjem.

Gabonac je u Nemačkoj igrao u poslednje četiri sezone i na 188 mečeva u svim takmičenjima postigao 119 golova.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar