Жигић: Ово није Звезда коју сви желимо!

Бивши фудбалер Звезде Никола Жигић помно прати шта се дешава у клубу из Љутице Богдана и не крије да му је жао што су црвено-бели испустили титулу.

Фудбал 27.05.2017 | 10:00
Жигић: Ово није Звезда коју сви желимо!
“Немам намеру да критикујем, али као Звездаш не могу, наравно, да будем задовољан сезоном коју смо изгубили у малим утакмицама. Ово није Звезда коју сви желимо. И сада се показало да дербији имају велику тежину, али ми смо титулу изгубили против, условно речено, малих екипа “, рекао је Жигић у интервјуу за Вечерње Новости“.

Губитак титуле је довео до разних полемика у јавности и оптужби.

“Не бих никога оптуживао. Добро смо кренули, али онда све упропастили и допустили Партизану да слави титулу освојену на терену. Остао је, ипак, Куп и прилика да се после великог пада, екипа подигне и освоји један трофеј“

Појединци сматрају да је узрок резултатског краха велики број странаца који нису довољно квалитетни.

“Има ту и добрих играча, али мислим да би Звезда морала више да се ослања на играче из своје школе. Такође, не бих да поредим генерације, примера ради ону из 90-тих или моју генерацију у којој је било много играча који су од малих ногу знали шта значи Звездин дрес, са овом данашњом у којој има много странаца. Али мислим да је пут до успеха сопствена школа, јер у сваком значајнијем резултату кроз Звездину историју, њен „производ“ је имао великог утицаја.“

Предстоји Скупштина на којој се бира руководство после једне неуспешне сезоне, ране елиминације у Европи, изгубљене титуле. На крају, на питање коме указати поверење каже:

“У моје време то су били Џајић, Стојковић, велика имена...освајали смо трофеје, играли Европу. Мислим да би људи добрих биографија, остварени и неукаљани, наравно бивши играчи и асови, морали више да се укључе у структуре клуба. Са својим искуством, познанствима, енергијом коју би донели, верујем да би дошли бољи дани за клуб. Важно је да се Звезда окрене себи, да не тражи кривце у другима, само тако ће пронаћи прави пут и своје навијаче поново учинити задовољним “, закључио је Жигић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар