Žigić: Ovo nije Zvezda koju svi želimo!

Bivši fudbaler Zvezde Nikola Žigić pomno prati šta se dešava u klubu iz Ljutice Bogdana i ne krije da mu je žao što su crveno-beli ispustili titulu.

Fudbal 27.05.2017 | 10:00
Žigić: Ovo nije Zvezda koju svi želimo!
“Nemam nameru da kritikujem, ali kao Zvezdaš ne mogu, naravno, da budem zadovoljan sezonom koju smo izgubili u malim utakmicama. Ovo nije Zvezda koju svi želimo. I sada se pokazalo da derbiji imaju veliku težinu, ali mi smo titulu izgubili protiv, uslovno rečeno, malih ekipa “, rekao je Žigić u intervjuu za Večernje Novosti“.

Gubitak titule je doveo do raznih polemika u javnosti i optužbi.

“Ne bih nikoga optuživao. Dobro smo krenuli, ali onda sve upropastili i dopustili Partizanu da slavi titulu osvojenu na terenu. Ostao je, ipak, Kup i prilika da se posle velikog pada, ekipa podigne i osvoji jedan trofej“

Pojedinci smatraju da je uzrok rezultatskog kraha veliki broj stranaca koji nisu dovoljno kvalitetni.

“Ima tu i dobrih igrača, ali mislim da bi Zvezda morala više da se oslanja na igrače iz svoje škole. Takođe, ne bih da poredim generacije, primera radi onu iz 90-tih ili moju generaciju u kojoj je bilo mnogo igrača koji su od malih nogu znali šta znači Zvezdin dres, sa ovom današnjom u kojoj ima mnogo stranaca. Ali mislim da je put do uspeha sopstvena škola, jer u svakom značajnijem rezultatu kroz Zvezdinu istoriju, njen „proizvod“ je imao velikog uticaja.“

Predstoji Skupština na kojoj se bira rukovodstvo posle jedne neuspešne sezone, rane eliminacije u Evropi, izgubljene titule. Na kraju, na pitanje kome ukazati poverenje kaže:

“U moje vreme to su bili Džajić, Stojković, velika imena...osvajali smo trofeje, igrali Evropu. Mislim da bi ljudi dobrih biografija, ostvareni i neukaljani, naravno bivši igrači i asovi, morali više da se uključe u strukture kluba. Sa svojim iskustvom, poznanstvima, energijom koju bi doneli, verujem da bi došli bolji dani za klub. Važno je da se Zvezda okrene sebi, da ne traži krivce u drugima, samo tako će pronaći pravi put i svoje navijače ponovo učiniti zadovoljnim “, zaključio je Žigić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar