Финале ЛШ под затвореним кровом!

Разлог - безбедност, али и боља атмосфера.  За Реал - Јуве чак 15. 000 полицајаца! До сада невиђене мере безбедности биће ангажоване за финале Лиге шампиона у Кардифу.

Фудбал 28.05.2017 | 13:00
Финале ЛШ под затвореним кровом!
Први пут у историји Лиге шампиона, финале ће се играти под затвореним кровом.

Фудбалски савез Велса донео је такву одлуку уочи дуела Јувентуса и Реал Мадрида на Миленијум стадиону у Кардифу, 3. јуна у 20.45 уз пренос на ТВ Арена Спорт, из безбедносних разлога, а на предлог УЕФА која је забринута да би могло доћи до терористичког напада дроном.

У саопштењу ФС Велса наводи се, такође, да ће затварање крова допринети побољшању атмосфере на трибинама.

Очекује се да утакмица у Кардиф привуче око 170.000 заљубљеника у фудбал, али ће "само" 66.000 срећника моћи да присуствује утакмици. Капацитет стадиона је 74.500, међутим, морао је да буде смањен, а оба клуба добили су по 18.000 улазница за своје навијаче, док остатком располаже УЕФА.

Све учесталији терористички напади у Европи и на Британском острву, а посебно на спортсим догађајима, натерали су организаторе финала Лиге шампиона у Кардифу на ригорозне мере контроле и саме безбедности.

У финалу Лиге шампиона снаге ће одмерити Реал Мадрид и Јувентус, а већ сада се зна да ће ово финале бити прво у историји елитног УЕФА такмичења које ће се играти у затвореном.

Кров стадиона "Милиенијум" у Кардифу, ради сигурности, биће затворен.

Улице града и утакмицу обезбеђиваће чак 15.000 полицајаца, што је петина од укупног капацитета највећег спростког објекта у Велсу (капацитет 74.500).

Локалне власти у страху су да се не понови догађај из Манчестера од понедељка, када је на концерту дошло до терористичког напада и том приликом убијене су 22 особе, док је 59 њих повређено. Из тог разлога, озбиљно се размишљало о укидању организованог гледања утакмица на трговима и по локалима.

Али, УЕФА је, ипак, имала последњу реч.

"Навијачке зоне и фестивал биће организовани, али уз велике сигурносне мере. Оне су развијене током неколико месеци заједничког рада Фудбалског савеза Велса и локаних власти", наводи УЕФА.

Финална утакмица игра се 3. јуна у Кардифу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар