Finale LŠ pod zatvorenim krovom!

Razlog - bezbednost, ali i bolja atmosfera.  Za Real - Juve čak 15. 000 policajaca! Do sada neviđene mere bezbednosti biće angažovane za finale Lige šampiona u Kardifu.

Fudbal 28.05.2017 | 13:00
Finale LŠ pod zatvorenim krovom!
Prvi put u istoriji Lige šampiona, finale će se igrati pod zatvorenim krovom.

Fudbalski savez Velsa doneo je takvu odluku uoči duela Juventusa i Real Madrida na Milenijum stadionu u Kardifu, 3. juna u 20.45 uz prenos na TV Arena Sport, iz bezbednosnih razloga, a na predlog UEFA koja je zabrinuta da bi moglo doći do terorističkog napada dronom.

U saopštenju FS Velsa navodi se, takođe, da će zatvaranje krova doprineti poboljšanju atmosfere na tribinama.

Očekuje se da utakmica u Kardif privuče oko 170.000 zaljubljenika u fudbal, ali će "samo" 66.000 srećnika moći da prisustvuje utakmici. Kapacitet stadiona je 74.500, međutim, morao je da bude smanjen, a oba kluba dobili su po 18.000 ulaznica za svoje navijače, dok ostatkom raspolaže UEFA.

Sve učestaliji teroristički napadi u Evropi i na Britanskom ostrvu, a posebno na sportsim događajima, naterali su organizatore finala Lige šampiona u Kardifu na rigorozne mere kontrole i same bezbednosti.

U finalu Lige šampiona snage će odmeriti Real Madrid i Juventus, a već sada se zna da će ovo finale biti prvo u istoriji elitnog UEFA takmičenja koje će se igrati u zatvorenom.

Krov stadiona "Milienijum" u Kardifu, radi sigurnosti, biće zatvoren.

Ulice grada i utakmicu obezbeđivaće čak 15.000 policajaca, što je petina od ukupnog kapaciteta najvećeg sprostkog objekta u Velsu (kapacitet 74.500).

Lokalne vlasti u strahu su da se ne ponovi događaj iz Mančestera od ponedeljka, kada je na koncertu došlo do terorističkog napada i tom prilikom ubijene su 22 osobe, dok je 59 njih povređeno. Iz tog razloga, ozbiljno se razmišljalo o ukidanju organizovanog gledanja utakmica na trgovima i po lokalima.

Ali, UEFA je, ipak, imala poslednju reč.

"Navijačke zone i festival biće organizovani, ali uz velike sigurnosne mere. One su razvijene tokom nekoliko meseci zajedničkog rada Fudbalskog saveza Velsa i lokanih vlasti", navodi UEFA.

Finalna utakmica igra se 3. juna u Kardifu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar