Николића муче повреде: Евертон не игра, а Тавамба?!

Очекивани састав Партизана за финале Купа Србије против Црвене звезде. . .

Фудбал 26.05.2017 | 20:45
Николића муче повреде: Евертон не игра, а Тавамба?!
Пред фудбалерима Партизана је још једна битка, последња у сезони!

Утакмица за трофеј, меч за "дуплу круну" и стављање тачке на мисију која је још у недељу, освајањем 27. титуле првака државе, проглашена као успешна.

Главни циљ је испуњен, остаје још један, онај који би сезону могао да окарактерише као ПОТПУНО успешну - са оба домаћа пехара у трофејним витринама на стадиону у Хумској.

Бољи начин за кринисање владара српским фудбалом од победе над Црвеном звездом у финалу Купа не постоји.

Напорна сезона и згуснуст распоред оставили су траг на играчки погон Партизана. Неколико стандарних фудбалера је избачено из строја, тако да је тренер Марко Николић приморан да мења и да тражи нова решења за суботу увече.

Најдуже ван терена је Ален Стевановић и за њега је сезона била завршена још у марту.

Филип Кљајић је почетком маја доживео прелом прста шаке и међу стативама гола Партизана заменио га јеНемања Стеановић. Млади чувар мреже је у финишу сезоне на одлучујућим утакмицама добио прилику и после грешака на уводним мечевима против Јавора и Вождовца све је сигурнији и њему ће припасти "јединица" против Звезде.

Екипа која побеђује се не мења. Штоперски пар Никола Миленковић - Бојан Остојић је скоро без грешке одиграо сезону и нема разлога да Николић експериментише у финалу Купа. Додуше, Лазар Ћирковић, иако дуго без утакмица, био је одличан против Радничког у Нишу.

Капитен Мирослав Вулићевић биће поред десне аут линије, а на левој страни трабало би очекиватиМохамеда Ел Монира. Стандардни леви бек Немања Милетић нема право наступа због картона, па ће Либијац имати прилику да се покаже и докаже да Партизан није погрешио када га је зимус ангажовао.

Евертон Луиз се вратио на терен против Младости из Лучана пошто је залечио повреду скочног злога, али је у последњем првенственом колу добио ударац у исто место и мале су шансе да почне меч против Црвене звезде.

Марко Јевтовић и Небојша Косовић оправдали су улогу коју су добили од тренера Николића и управо овај тандем можемо очекивати испред одбране Партизана.

У нападу шеф стручног штаба "парног ваљка" располаже с неколико опација. Леандре Тавамбаје на прошлом првенственом дербију био изненађење и један од најбољих актера. Уколико заузме место у почетној постави - играће у нападу поред Уроша Ђурђевића, док ћеЛеонардо на једно, а Марко Јанковић на друго крило.

Ако се Николић одлучи за поставу без Камерунаца, онда бисмо могли да очекујемо Леонарда поред и мало иза Ђурђевића, а по крилима Јанковића и Немању Михајловића.

Последњу реч, ипак, има Марко Николић. Његово коначно решење сазнаћемо у суботу отприлике сат времена пре почетка утакмице.

Очекивани састав: Стевановић – Вулићевић, Миленковић, Остојић, Ел Монир – Јевтовић, Косовић, Јанковић, Михајловић (Тавамба) – Леонардо Ђурђевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар