Nikolića muče povrede: Everton ne igra, a Tavamba?!

Očekivani sastav Partizana za finale Kupa Srbije protiv Crvene zvezde. . .

Fudbal 26.05.2017 | 20:45
Nikolića muče povrede: Everton ne igra, a Tavamba?!
Pred fudbalerima Partizana je još jedna bitka, poslednja u sezoni!

Utakmica za trofej, meč za "duplu krunu" i stavljanje tačke na misiju koja je još u nedelju, osvajanjem 27. titule prvaka države, proglašena kao uspešna.

Glavni cilj je ispunjen, ostaje još jedan, onaj koji bi sezonu mogao da okarakteriše kao POTPUNO uspešnu - sa oba domaća pehara u trofejnim vitrinama na stadionu u Humskoj.

Bolji način za krinisanje vladara srpskim fudbalom od pobede nad Crvenom zvezdom u finalu Kupa ne postoji.

Naporna sezona i zgusnust raspored ostavili su trag na igrački pogon Partizana. Nekoliko standarnih fudbalera je izbačeno iz stroja, tako da je trener Marko Nikolić primoran da menja i da traži nova rešenja za subotu uveče.

Najduže van terena je Alen Stevanović i za njega je sezona bila završena još u martu.

Filip Kljajić je početkom maja doživeo prelom prsta šake i među stativama gola Partizana zamenio ga jeNemanja Steanović. Mladi čuvar mreže je u finišu sezone na odlučujućim utakmicama dobio priliku i posle grešaka na uvodnim mečevima protiv Javora i Voždovca sve je sigurniji i njemu će pripasti "jedinica" protiv Zvezde.

Ekipa koja pobeđuje se ne menja. Štoperski par Nikola Milenković - Bojan Ostojić je skoro bez greške odigrao sezonu i nema razloga da Nikolić eksperimentiše u finalu Kupa. Doduše, Lazar Ćirković, iako dugo bez utakmica, bio je odličan protiv Radničkog u Nišu.

Kapiten Miroslav Vulićević biće pored desne aut linije, a na levoj strani trabalo bi očekivatiMohameda El Monira. Standardni levi bek Nemanja Miletić nema pravo nastupa zbog kartona, pa će Libijac imati priliku da se pokaže i dokaže da Partizan nije pogrešio kada ga je zimus angažovao.

Everton Luiz se vratio na teren protiv Mladosti iz Lučana pošto je zalečio povredu skočnog zloga, ali je u poslednjem prvenstvenom kolu dobio udarac u isto mesto i male su šanse da počne meč protiv Crvene zvezde.

Marko Jevtović i Nebojša Kosović opravdali su ulogu koju su dobili od trenera Nikolića i upravo ovaj tandem možemo očekivati ispred odbrane Partizana.

U napadu šef stručnog štaba "parnog valjka" raspolaže s nekoliko opacija. Leandre Tavambaje na prošlom prvenstvenom derbiju bio iznenađenje i jedan od najboljih aktera. Ukoliko zauzme mesto u početnoj postavi - igraće u napadu pored Uroša Đurđevića, dok ćeLeonardo na jedno, a Marko Janković na drugo krilo.

Ako se Nikolić odluči za postavu bez Kamerunaca, onda bismo mogli da očekujemo Leonarda pored i malo iza Đurđevića, a po krilima Jankovića i Nemanju Mihajlovića.

Poslednju reč, ipak, ima Marko Nikolić. Njegovo konačno rešenje saznaćemo u subotu otprilike sat vremena pre početka utakmice.

Očekivani sastav: Stevanović – Vulićević, Milenković, Ostojić, El Monir – Jevtović, Kosović, Janković, Mihajlović (Tavamba) – Leonardo Đurđević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar