Звезда у суботу за Куп, али и много више!

Црвено-белима је победа над "вечитим ривалом" у суботу увече императив. Не само због 25. трофеја Купа, већ и због будућности клуба.

Фудбал 26.05.2017 | 20:30
Звезда у суботу за Куп, али и много више!
У многим земљама, па и Србији, пехар националног Купа сматра се утешним трофејом. Титула у првенству је оно што навијачи желе, што се много више вреднује и, на крају крајева, што доноси бољи статус на међународној сцени - Лигу шампиона (у нашем случају квалификације).

Купови, осим у Енглеској где се више него игде поштује традиција, углавном немају велики значај и многи клубови их чак потцењују, играјући утакмице у комбинованим саставима и користећи их за проверу играча из омладинског погона.

Слично је и у Србији, с тим да би предстојеће финале могло да буде много значајније од неких претходних.

У суботу, од 18 часова на стадиону у Хумској, уз директан пренос на ТВ Арена Спорт, за пехар ће се играти "вечити дерби" између Партизана и Црвене звезде. Први пут још од 2001. године, када смо живели у заједници са Црном Гором. Тада су славили црно-бели 1:0, голом Саше Илића, који ће и овај пут бити актер уколико Марко Николић одлучи да га пошаље на терен.

У Партизану желе победом да дођу до "дупле круне", а у Црвеној звезди... У Звезди имају много више разлога да им победа у суботу буде императив над императивима.

Набројаћемо неке од њих, без одређеног редоследа:

- фудбалери Звезде би се победом над највећим ривалом у гостима и освојеним трофејом колико-толико искупили за изгубљену титулу.

- победом би играчи могли да поткрепе тврдње клупског руководства да црвено-бели имају бољи тим од Партизановог и да им је титула "отета".

- победом би црвено-бели показали карактер и добили самопоуздање пред старт у квалификацијама за Лигу Европе, које почињу већ 29. јума.

- добром партијом би они који планирају да напусте клуб овог лета скренули пажњу на себе, док би они који ће остати показали да на њих може озбиљно да се рачуна.

- добром тактичком поставком, Бошко Ђуровски би се можда наметнуо за трајније решње у улози тренера, него што је првобитно плаирано да само приведе сезону крају по одласку Миодрага Божовића.

- Повољан резултат би клупском руководству донекле олакшао атмосферу у припремама за планирану Скупштину.

Разлога сигурно има још, а верујемо да су они играчима и стручном штабу добро познати...

Од преузимања тима, Бошко Ђуровски је направио две промене - на голу (Кахриман уместо Манојловића) и десном крилу (Милић/Срнић уместо Руиза) - али у суштини није превише комбиновао, па не би требало очекивати велика изненађења у суботу када је у питању постава Црвене звезде.

На терен би од првог минута требало да истрче: Кахриман - Анђелковић, Ал. Луковић, Ле Талек, Петковић - Доналд, Ристић - Плавшић, Канга, Милић - Боаћи.

Подсетимо, због жутих картона у конкуренцији није Абрахам Фримпонг, па ће на штопера поново бити прекомандован Дамијен Ле Талек, док се на позицији задњег везног уместо њега очекује Михаило Ристић. Гелор Канга је због кршења клупске дисциплине био изостављен из тима за утакмицу последњег кола Суперлиге, против Радничког из Ниша, али је његов повратак најављен за финале Купа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар